Изучаване историята на комунистическия режим в училище

Quoted post


Гост

#177 Re: Pettrof

2014-06-28 11:02

#14: -

А защо младите да не научат, че: през омразните ви 45 години, България от държава на дървеното рало се превърна в развита индустриално-аграрна страна; на 09,09,1944 г. единственият асфалт в нея бе този от Варна до двореца Евксиноград; това което ентусиазирания народ построи през тези 45 год. все още не могат да продадат самозваните демократи; през годините от 1941-1944 г. без съд и присъда са убити 9140 партизани и 20070 ятаци, изгорени са 2139 къщи, осъдени и екзекутирани 1590 и преминали през концлагерите 31642 души, разнасяни са главите на убити партизани по мегданите на градове и села; раздадени са 26 милиона лева за награди на убийците  в т.число и на убийците на децата от Ястребино;  от окупираните от българската армия Македония и Беломорска Тракия по нареждане на фашистка Германия  са изпратени в Хитлеристките лагери на смъртта хиляди евреи.

Защо да не научат, че България бе сателит на фашистка Германия и че София бе бомбардирана и разрушена от Американски самолети защото бе съюзник на Третия Райх- на Хитлер.                                                                         Народният съд бе създаден по разпореждане на Международния трибунал на Четирите велики сили и че бяха осъдени главорезите и виновниците за националната катастрофа, която причиниха на България. Непризнаващите съществуването на фашизъм в България изопачават  историята и величаят Борис ІІІ и именуват улици на негово и на жена му имена.

Браво на израелското правителство, че осъзна истината и не откри паметника на Борис ІІІ в Тел Авив.

 

Отговори


Гост

#196 Re: Re: Pettrof

2015-05-14 17:14:38

#177: - Re: Pettrof

Другарю,с тези си "исторически"възгледи,защо не вземеш да се изнесеш в любимата "батска" Русия!?Там,комай,нищо не се е променило от времето на СССР,даже напротив-всичко е толкова хубаво,колкото го описваш,че е било и в НРБ! А нас "заблудените" българи остави без "батска"помощ и наставления,да се оправяме сами със собствената си История!!!       А.Л.