Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Quoted post

сдружение на заведенията в България

#4605 Re: Re: Re: Re: Александър

2014-02-02 12:42

#4604: - Re: Re: Re: Александър

в закона за забраната за пушене е допусната умишлено една съществена грешка а именно "публична частна собственост".този текст противоречи на закона за собствеността където ясно са разграничени видовете собственост държавна, общинска и частна.никъде не се споменава за някаква публична собственост защото такава просто не съществува не публиката плаща данъците а собственика на имота.след като и Конституцията е дала определение на частната собственост като неприкосновенна оттук следва че собственика на имота и само той може да го използва така както намери за добре.ако собствеността е заведение само този който го притежава има правото да определи дали в него ще се пуши или не.останалото е груба намеса на държавния чиновник в частния имот с всички произтичащи от тази намеса загуби които са за сметка единствено на собственика. ресторантьора от Русе който е превърнал заведението си в частен бар се ползва от правото му да използва имота си дадено му от Конституцията и закона за собствеността.

Отговори

Александър

#4606 Александър

2014-02-02 19:20:27

#4605: сдружение на заведенията в България - Re: Re: Re: Re: Александър

Здравей Антон,

Никого не искам да обидя. Казвам само, че никотинът е силно пристрастяващ и затова е трудно за пушач да откаже цигарите. Между другото, големите цигарени компании са пробвали да направят цигари без никотин - резултатът е бил плачевен, защото пушачите не са искали да пушат такива. Няма никотин - няма пристрастяване - няма желание за пушене - няма продажби на цигари.

Извинявай, но има хора, които са толкова силно пристрастени, че се държат именно като наркомани. Слабаков обясняваше публично, че ако няма пари ще краде за да има достатъчно да си купи цигари...това не е ли именно поведение, характерно за наркомани? Или някои (някои, не всички) пушачи, които планират живота си около цигарите - излизат от работа, за да пушат, гледат да нарушават забраната, ходят чужбина само ако там е разрешено пушенето и т.н. Това какво е, ако не наркомания? Вместо човек да контролира цигарите си, цигарите контролират него. Ето това имам предвид.

До сдружение на заведенията в България - Не съм запознат със закона чак в такава степен, но според мен анализът ви/ти е грешен. Какво като е частна собственост? Нали извършваш търговска дейност и следователно подлежиш на законите. Държавата те задължава да имаш пожарогасител, да плащаш на персонала, да чистиш чиниите, да предлагаш нормална храна а не отрова и т.н. И това ли е "груба намеса"? Защо много заведения се справят без проблеми със забраната, а точно вашето сдружение не може (ако приемем че я спазвате строго...)?


Гост

#4608 Re: Re: Re: Re: Re: Александър

2014-02-03 09:15:05

#4605: сдружение на заведенията в България - Re: Re: Re: Re: Александър

вие и вашата жалка организацийка наречена "България без дим" какво си мислите че правите нов световен ред ли искате да въвеждате.преди 70 години един луд ефрейтор се опита да го направи и завърши много трагично.не съм пушач но съм против забраните и ограниченията.не може една голяма част от обществото да бъде лишавана от елементарното право на човека да посещава ресторанти и да прекара няколко приятни часа след работния ден или на празници.проблема може да се реши по много елементарен начин без да има засегнати и обидени.да се разделят заведенията за пушачи и за непушачи практика прилагана в много държави.при такава постановка аз естествено ще отида в заведение за непушачи а тези които пушат ще изберат такова за пушачи толкова ли е сложно.срамота за обществото е че от един елементарен проблем се раздухва такава полемика че едва ли не е започнала война межди пушачи и непушачи.това не е верно войната се води между пушачите и законодателя който бълва необмислени закони.