Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Quoted post

Александър

#4606 Александър

2014-02-02 19:20

#4605: сдружение на заведенията в България - Re: Re: Re: Re: Александър

Здравей Антон,

Никого не искам да обидя. Казвам само, че никотинът е силно пристрастяващ и затова е трудно за пушач да откаже цигарите. Между другото, големите цигарени компании са пробвали да направят цигари без никотин - резултатът е бил плачевен, защото пушачите не са искали да пушат такива. Няма никотин - няма пристрастяване - няма желание за пушене - няма продажби на цигари.

Извинявай, но има хора, които са толкова силно пристрастени, че се държат именно като наркомани. Слабаков обясняваше публично, че ако няма пари ще краде за да има достатъчно да си купи цигари...това не е ли именно поведение, характерно за наркомани? Или някои (някои, не всички) пушачи, които планират живота си около цигарите - излизат от работа, за да пушат, гледат да нарушават забраната, ходят чужбина само ако там е разрешено пушенето и т.н. Това какво е, ако не наркомания? Вместо човек да контролира цигарите си, цигарите контролират него. Ето това имам предвид.

До сдружение на заведенията в България - Не съм запознат със закона чак в такава степен, но според мен анализът ви/ти е грешен. Какво като е частна собственост? Нали извършваш търговска дейност и следователно подлежиш на законите. Държавата те задължава да имаш пожарогасител, да плащаш на персонала, да чистиш чиниите, да предлагаш нормална храна а не отрова и т.н. И това ли е "груба намеса"? Защо много заведения се справят без проблеми със забраната, а точно вашето сдружение не може (ако приемем че я спазвате строго...)?

Отговори

антон

#4607 Re: Александър

2014-02-03 08:54:21

#4606: Александър - Александър

пушенето няма нищо общо с наркоманията.ти явно не си виждал наркоман под въздействието на опиум той е неадекватен и неспособен за каквато и да била дейност.за разлика от него пушачът може да извършва всякакъв вид дейност да работи със сложни апаратури,да твори с компютъра си създавайки сложни компютърни конфигурации.най ярък пример са хакерите които с кутия цигари и кана кафе са в състояние да разбият за една нощ и най сложните защити и да проникнат в който си искат компютър, сайт или портал.на пушача не му се забранява да управлява автомобил защото реакциите му са адекватни с пътната обстановка за разлика от тези на наркомана.пушачът е организиран и със своето поведение като личност сред обществото по нищо не се различава от тези които не пушат.къде ти видя общото между пушач и наркоман.имали били зависимост да доста хора имат зависимости едни към хазарта други към алкохола трети към риболова четвърти пък са пристрастени към карането на автомобил други към висенето в социалните мрежи.всичко това са зависимости без които определената личност не може.това значи ли че всичките тези зависими хора трябва да бъдат отждествявани като наркомани?плоско, тъпо и обидно е всичките тези хора да бъдат наричани наркомани.