Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Quoted post

катя

#4577 Re: Re: Re:

2014-01-09 07:22

#4576: - Re: Re:

а вие уважаема забравяте да споменете една немаловажна подробност ,че пушачите са като всички останали хора не са със железно здраве и те могат да получат сериозни увреждания следствие на постоянно излагане на студ и вятър особенно когато върлуват грипни епидемии.поставям така въпроса защото лично аз веднъж добре пострадах от една такава простуда и ми се наложи сериозно да се лекувам.само за 5-10 минути докато си изчистя колата от снега си спечелих това заболяване.въпроса ми е защо трябва за да ви се осигури на вас конфорт в заведенията трябва ли някой да плаща с най ценното именно здравето си.помислете по добре дали няма друг начин да се реши този въпрос който да бъде приемлив за двете страни така че да няма страдащи. в нормалните държави този въпрос са го решили отдавна с разделяне на заведенията дори и хотелите ( напр. в Австрия) защо само в България това не може да стане?

Отговори


Гост

#4578 Re: Re: Re: Re:

2014-01-09 10:19:39

#4577: катя - Re: Re: Re:

Вие обаче май не правите никаква връзка между пушенето и здравето. Разбира се, всеки може да се разболее, но не можете да ми твърдите, че студът е вреден за пушачите, а димът не е вреден за всички (пушачите включая). И, докато студът не можем да го избираме в някои сезони, избираме именно наличието на дим в заведенията. Аз не желая да плащам с най-ценното, здравето си, нито желая Вие да го правите, но Вие сама сте избрала да го правите тъй или иначе, пушейки. Ще се опитате ли да излезете с аргумента да не посещавам заведения, тогава? Дано не.

Вижте, честно казано нямам против да има топло вътрешно помещение в заведенията, където желаещите да пушат. Такова, което е изолирано от общото (виждала съм в тукашни хотели), защото съгласете се, че маса/зала пушачи/непушачи си беше безсмислено, сякаш димът ще си стои, където законът му казва... Обособяването на отделно помещение обаче изключително би затруднило голяма част от заведенията, а за някои места направо ще си е неприложимо. Ще се измисли пак някакво клинчене и ще се върнем във враждебната обстановка, в която част от хората си пушат в общите помещения, а друга част подават сигнали. Разделянто на цели заведения за пушачи и непушачи, на базата на типа заведение, например, е дискриминация към заведението. В момента не е, защото всички са с еднакви задължения. А само връщане на свободното тютюнопушене в заведенията е най-лошият вариант. Против това е и петицията.

Зная, че трудно бихме се разбрали. Вашата норма е пушенето, моята - обратното. Вие сте била някога непушач, аз съм била някога пушач. За текущия момент изборът е направен. Искрено Ви пожелавам да бъдете здрава, щастлива, спокойна и да се забвалявате, а защо не и без необходимостта от цигари някой ден.