Да спасим Дома на Класическата гимназия - НГДЕК „Константин Кирил

Quoted post

Светла Обретенова
Гост

#1

2013-12-05 20:02

Подписвам тази петиция, поради липсата на друга, и заради целта, която си е поставила и която аз подкрепям, а именно възщането на училището в ремонтираната сграда.
Но текста на петицията, според мен, не засяга важните проблеми в разразилата "битка" за сградите. Твърде много патетизъм има в текста и малко факти.
Не местоположението на двете сгради, мисля, трябва да е доводът, който да се изтъква.
За мен важните доводи са: сграда в лошо състоявние на Женския пазар, с липсващи документи за безопасност от пожарната, със заключение, че сградата има редица проблеми и трябва да бъде ремонтирана, с всекидневни проблеми с тока - още една потенциална опасност. Ремонт не може да бъде извършен докато има учебни часове, което означава, че децата ни ще продължат да учат в опасна сграда неясно до кога.
Същевременно ремонтираната сграда на ул. Баба има разрешително за ползване, а седи празна.
Противозаконно е оставането на децата в 13то училище.
За сградата на ул. Баба са отпуснати средства (а именно 2.2 млн лв), които самият министър каза, че знае, че ще бъдат връщани, ако училището не бъде върнато там. Как министър си позволява да злоупотребява с целево отпуснати средства и с лека ръка е готов да връща 2.2 млн лева - тези средства ще бъдат върнати не от него, а от всеки един данъколплатец в България.

Отговори

Познавач

#178 Re:

2014-02-14 15:34:27

#1: Светла Обретенова -

Госпожо Обретенова и компания клакьори, разходете се до прехваления азбестов хамбар на "Баба", за да видите къде са потънали над 2 милиона лева европейски средства без минимален реален ремонт.

Спрете да повтаряте като папагали чужди тези, вижте истината най-сетне!

Класическата гимназия няма място в гетото "Модерно предградие". Ако Вие не схващате това, не мога да Ви помогна!