Петиция към главния прокурор Борис Велчев

Quoted post

Кочо Чистеменски

#1010

2011-05-23 18:13

Абе неразумнии юроде, поради что се срамиш да се наречеш болгарин.. Та така писал и тоя глупак, националиста му с националист. Па да не говорим за Левски, Ботев, и други неблагодарници, тръгнали срещу добрите турци. Ми добри са я, когато се разбунтуват българите, башибузука ги избива да не се мъчат повече. Ей, много плодовит е бил поп Кръстьо, я колко мекерета имало. Май ще трябва пак да пишем кърваво писмо, ама тоя път до Европа срещу етнически партии, които се покланят пред паметници на убиици на невръстни деца.

Отговори

Изберете псевдоним

#1017 Re: Абе неразумнии юроде, / #1010

2011-05-23 19:06:07

#1010: Кочо Чистеменски -

1. "поради что се срамиш да се наречеш болгарин..."- поради все по- честото асоцииране на моята етническа принадлежност с обидни понятия като Волен Сидеров, " Атака", национализъм и пр. Срамувам се също и че съм сънародник на част от пишещите коментари тук (имам предвид използващите изрази като "тъпанар", " мекере" и пр. в дискусии на политически теми. На всеки такъв много подхожда една турска дума- "гьот").

2. "да не говорим за Левски, Ботев, и други неблагодарници,"- Не знам колко си чел от и за Левски и Ботев. Ама що ли си мисля, че НИКЪДЕ НИТО ЕДИН ОТ ДВАМАТА НЕ СЕ Е ОБЯВЯВАЛ ПРОТИВ ТУРЦИТЕ. Все оставам с впечатление, че те са се борили срещу Османската империя като такава..... И за национално и етническо самоопределение, а всички български турци биха се подписали за такова.. Което с " долу турците" май няма нищо общо. Даже си мисля,ч е като е казал " да даде място на съгласието, братството и съвършеното равенство между всички народности. Българи, турци, евреи и пр. ще бъдат равноправни във всяко отношение: било във вяра, било в народност, било в гражданско отношение, било в каквото и да е било. Всички ще спадат под един общ закон, който по вишегласие на всички народности ще се изработи." ( в част 1 - " Демократска република"на личното си тефтерче) е имал предвид нещо съвсем различно от крясъците на г-н Сидеров.