Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Quoted post


Гост

#4381

2013-10-22 19:33

Възможно ли е да се говори, как цигарения дим ще спаси икономиката.А какво ще струва лечението на повече болни хора от това че има цигарен дим на повечето места.Дават ли си сметка хората които предлагат връщането на цигарения дим, че ние и при забраната му пак сме потърпевши, защото докато чакаш на някоя спирка често се намира кой да пуши до теб.Няма детска площадка на която поне 1 човек да не пуши или да има фасове- нима това е справедливо спрямо нас непушачите?Толкова ли оглупяха нашите управници, че с такива мерки да подобряват живота?

Отговори


Гост

#4382 Re:

2013-10-23 05:41:34

#4381: -

Забраната за тютюнопушене в заведенията повлия негативно и на игралната индустрия. Това заяви Ангел Ирибозов, председател на УС на Българската търговска асоциация на производителите и организаторите от игралната индустрия (БТАПОИИ). По думите му хазартният бизнес е особена индустрия, която може да се смята за допълващ бизнес към туризма. Точно затова на много места по света пушенето в казина и игрални зали е разрешено.


Гост

#4383 Re:

2013-10-23 05:49:26

#4381: -

Забраната за тютюнопушене на закрити обществени места е нелогична. По своята същност - и противоконституционна(чл.17, ал.3). Аргументираното решение е този въпрос просто да се остави на собствениците(понятието "закрити обществени места" е много широко дефинирано в допълнителните разпоредби, включва дори таксита), които на база своето неприкосновено право на собственост, да преценят какъв режим би следвало да въведат - без цигарен дим, с разделение на зали, с позволено тютюнопушене... След това всичко зависи от потребителя и неговите предпочитания. Но е напълно нелогично подобен въпрос да се оставя в ръцете на държавната регулация.

екатерина андонова

#4384 Re:

2013-10-23 06:12:02

#4381: -

а колко струва лечението на острите простудни заболявания ,пневмонии и катари на дихателните пътища от които боледуват пушачите затова че забраната ги излага на студ вятър и дъжд.едно заболяване от двойна бронхо пневмония уврежда здравето на човека понякога за цял живот, а понякога го преселва в отвъдното само за 10-15 дни.възпалението на белите дробове е изключително опасно заболяване което се предизвиква именно от рязка смяна на температурата от +30 на -10 градуса.питам с какво право се иска от пушачите да жертват здравето и живота си затова че някои искали да се пуши само навън по тротоарите.има и други фактори затова че пушачите се подлагат на унижения но това вече е друга тема.крайно наложително е да се разделят заведенията и всеки да си знае мястото.ние пушачите не сме по малко граждани на държавата от тези които не пушат.и ние плащаме данъци дори достатъчно по високи от непушачите затова имаме правото да изискваме и нашето здраве да бъде запазено.