Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Quoted post


Гост

#4295 Re:

2013-10-08 15:02

#4294: -

с лозунги нищо не се оправя само с разумни решения.приличаш ми на човек от соцреализъма тогава лозунгите вървяха.между другото научи се къде се слага запетая:))

Отговори


Гост

#4296 Re: Re:

2013-10-08 15:20:30

#4295: - Re:

пълния текст на писмото на Сдружение на заведенията в България.това писмо ще бъде публикувано и разпространено във всички сайтове и медии.нека обществото узнае истината за забраната

ОТВОРЕНО ПИСМО ОТНОСНО: НАМЕРЕНИЯТА ЗА ЛИБЕРАЛИЗАЦИЯ НА РЕЖИМА ЗА ЗАБРАНА НА ТЮТЮНОПУШЕНЕТО  УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, Ние сме сдружение на семейни, малки и средни фирми – сдружение на хора, които се трудят, за да изхранват семействата си и да създават работни места, така че други български семейства да не чакат подаяния от държавата. Ние сме сдружение на хора, чието ежедневие е битка с бюрокрацията, тежкия административен натиск и корупцията. Хора, които въпреки целенасочените усилия на администрацията да ги стъпче, все още успяват да допринасят за икономиката на страната и за цялото общество, като стоят на пазара. Като заговорихме за пазар – убедени сме, че той е единственият механизъм за регулиране на икономическите и социални отношения. Обществените проблеми могат и трябва да бъдат преодолявани не чрез лобистки наложени забрани, а чрез естествения пазарен принцип на търсене и предлагане.  УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, Ние сме обезпокоени и дори уплашени от омразата, лъжите и инсинуациите срещу нас по повод на настояването ни за либерализация на Закона за здравето в частта, която касае употребата на легално продавана и произвеждана стока, при това в наша, а не в публична собственост. Собственост, в която сме инвестирали лични, а не обществени средства, за която носим лична отговорност и за чиято издръжка сме поели икономически риск – риск за нашите семейства и за семействата на нашите работници. Обръщаме се към цялото общество с надежда това унизително отношение спрямо нас да бъдепрекратено. В продължение на повече от година писахме, говорихме и изпращахме писма до институциите и медиите, в които посочихме десетки аргументи и доказателства в подкрепа на нашето настояване този закон да бъде променен. Представителите на ЛОБИСТКИ ОРГАНИЗАЦИИ С ЧУЖДО ФИНАНСИРАНЕ, обаче, продължават да отказват диалог и вслушване в тези аргументи. Вместо това, упорито насаждат в обществото неверни и неподкрепени с аргументи твърдения, целящи две неща: 1. Нашият бизнес да бъде съсипан; 2. Въпросните организации да оправдаят хилядите долари, които получават за лобистката си дейност. ТЕЗИ ХОРА ПРОДЪЛЖАВАТ НАПЪЛНО НЕОБОСНОВАНО ДА ТВЪРДЯТ, ЧЕ: 1. „Забраната за тютюнопушене е в името на здравето на нацията“. Ако това твърдение е истина, защо употребата на цигари нараства, успоредно с броя на респираторните заболявания сред натирените на студа пушачи (факт, който устройва само фармацевтичните компании). „Пушенето в заведенията вреди на здравето на нацията“, казват тези хора, но не пушенето по принцип, не употребата на цигари от малолетни и непълнолетни, не – най-страшният проблем, свързан с тютюнопушенето, е употребата на цигари в НАШИТЕ заведения. Точка! В типичен сталинско-хитлеристки стил за тях друг знак освен точка не съществува.