Не на гробище с крематориум в район Люлин

Quoted post


Гост

#7

2013-06-30 16:48

За тези, които не познават района, ще поясня:

1.Циганската част от квартала ще е много близо до гробищата и то ще бъде плячкосвано както за храна по време на задушниците, така и за да се махат всички видове метали от парка - месинговите букви от гробовете, орнаменти, декорации, метални пейки и други.Който не вярва, да види какво е в Бакърена фабрика.Охраната на парка е символична и няма да може да ги контролира.Защото, знаете - пари няма!
2.Нивите са равни абсолютно, почвата е чернозем.Там расте и се ражда всичко, което се засади.Толкова качествена земя да се похаби за гробище е грехота и простотия.
3.Заради въздушните течения и равния терен може да се организират състезания с делтапланери, парапланери, парашутни скокове, хвърчила, квадрапланери и какво ли още не .Ако има състезания с международно участие или туризъм ще се изкарват луди пари.Неслучайно наблизо е летището в Божурище - то е удобна база за тези спортове.За голф също е идеално равно.
4.Защо архитекта не направи гробище в замърената с тежки метали земя в Кремиковци, например? Или на каменисти терени, които не стават за земеделие?
5.Наскоро беше отредена площ за технологичен парк в Божурище.Никой ли не се сети, че земята на която се планира да се прави гробището може да се използва за разширение на този технологичен парк в бъщеще?
6.Заради храната по гробовете, ще нарастне броят на птиците в района - гарги, свраки, врани, врабчета.Ще грачат целодневно, а бездомните кучета ще са неизменно там.
7.Тъй като лицата, проектирали магистрала "Люлин" не искат да си направят труда да направят един подлез под нея за жителите на квартала, последните ще трябва да изминават повече път, като минават покрай гробището и циганската махала.Най - вероятно автобусни линии 42 и 81 ще минават по новия маршрут, който ще стане още по-натоварен, защото оттам минават камионите с пластмасови отпадъци на фирма "Екобулпак", които разтоварват наблизо.Тъй като тези маршрути не са пригодени за такъв трафик, това движение ще стресира живеещите наблизо в къщи жители, тъй като всяко преминаване разтърсва постройките.
8.Действително, въздушното течение е в посока от запад на изток към града - това значи, че целият Люлин ще усеща какво става в крематориума завинаги.
9.Когато идват чужденци от Европа, те минават покрай Божурище и влизат в София.Какво ще видят и помиришат първо?
10.Периодът, през който се взема това решение не е случайно избран - хората протестират пред парламента и никой нямало да забележи.Да, ама не! Архитекта ще си отиде, ама гробищата няма да са тук! Вервайте ми!

Отговори

Чоли

#10 Re: Ще добавя,

2013-07-01 20:09:54

Да добавя, че на протеста на 29.06.2013 г. имаше представители на кв. Република и Божурище. Близо до парцела била вододайната зона на Бжурище. Осен това, подпочвените води били високи. Възрастните хора казват, че преди години е имало кладенци, дълбоки 3-3,5м и водата в тях никога не пресъхвала. Да си представим само за миг какво ще стане, когато започне да се копае. Пък и фауната освен с птици, ще се обогати и с гризачи и влечуги.

 


Гост

#15 Re:

2013-07-08 07:09:52

#7: -  

 Напълно сем съгласна и подкрепям написаното от вас!

Жител на Обеля

#48 Re:

2013-07-23 11:13:23

#7: -

А какво да кажат жителите на Обеля?




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...