Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Quoted post


Гост

#3190 Re: Re: Re: Re:

2013-06-02 11:03

#3183: - Re: Re: Re:  не караме никого насила да се качва в колите ни има и таксита

В колата ти се качват твоите деца. В много страни е забранено пушене в колата, за да се предпазят децата от безотговорните им родители пушачи. Или може би ще пуснеш детето си да ходи пеш ако иска чист въздух...но никои не трябва да те ограничава къде да пушиш. Тези, които се изказват срещу закона явно са безотговорни малоумници.

Topnews, Health, Toronto съобщава, че чрез изменението на закона за тютюнопушенето, въведен през 2008, в Онтарио и още няколко американски щата се забранява тютюнопушенето в транспортните средства средства в присъствието на деца под 16 години.

Целта на новия закон е да бъдат предприети превантивни мерки във връзка със здравето на децата. Според Асоциацията на лекарите в Онтарио вторичното излагане на тютюнев дим е опасно, особено в превозните средства, където той е с висока концентрация. Било е доказано, че вредното му въздействие се свързва с появата на пневмония, инфекция на средното ухо и астма, често срещани заболявания в детска възраст. Медицинската организация напомня, че пушенето – първично, вторично или третично (обект на изучаване през последните месеци) е еднакво опасно за здравето на хората. Експертите твърдят, че димът в превозните средства трудно би могъл да бъде отстранен. «Изследванията показват, че не съществува вентилация, която може да елиминира  вредното влияние от наслоения пушек. Отварянето на прозореца го връща обратно и то твърде често в лицето на пътника, който не пуши», съобщават от Health Canada. Учените предупреждават, че завихрянето на дима в затворено пространство е с 25% по- висока концентрация на отровни вещества, отколкото навън.

В публикацията се казва, че новият закон ще засегне всички превозни средства, независимо дали в движение или не, с вдигнати или спуснати прозорци. Предвижда се глобата да достигне 250 канадски долара.

Отговори


Гост

#3201 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-06-02 14:58:35

#3190: - Re: Re: Re: Re:

в колата ми не се качват моите деца те карат свои коли.вози се само жена ли а и тя пуши.сорри не обобщавайте нещата във всяка кола се возят различни хора.