Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Quoted post


Гост

#2907 Re: Re:

2013-05-31 03:57

#2906: - Re:

Тази забрана е пълна тъпотия и не защитава никого, освен корупцията! В момента се пуши навсякъде и никъде! Нито пушача знае къде да отиде, нито непушача. И не ми е ясно защо е нужна тотална забрана като има и начин, който да защити и двете групи? Като първо цигарите не са забранени нито за производство, нито за продажба, за да се прилагат санкции. Като второ държавата не може да прибира близо 2 милиарда от акцизи и данъци за тази "стока", а пък да се прави, че защитава здравето на хората. Ясно е, че няма никакъв ефект за т.нар. здраве, защото пушенето не е намаляло никак. Т.е. всички аргументи са насочени само към репресията, която цели корупция и пълнене джоба на чиновника. Друг ефект за обществото няма! Забраната я защитават само политически обвързани с ГЕРБ и една групичка доктори, които вземат пари от Блумберг и си правят бизнеса с кабинети за отказване от пушенето.

Отговори


Гост

#2908 Re: Re: Re:

2013-05-31 04:21:02

#2907: - Re: Re:

коментирате закон който в Е.С е отдавна отменен.само ние станахме по големи католици от папата.
Както непушачите се оплакват, че едва ли не са дискримирани, така и пушачите ще имат пълното право да кажат, че са дискриминирани, ако всички кръчми и ресторанти се принудят да въведат тотална забрана. Защо и откъде накъде? Видяхме вече, че във Франция един човек осъди държавата и си отвори заведение само за пушачи.в Германия собствениците на заведения подадоха искове срещу държавата за компенсиране на загубите от забраната и съдът в Хамбург отмени закона като противоречещ на конституцията.редно е самите собственици на заведения да решават дали да са за пушачи или не.как така някакъв си държавен чиновник ще се разпорежда какво да правят в заведенията си които смея да напомня са частна собственост.


Гост

#2909 Re: Re: Re:

2013-05-31 04:36:37

#2907: - Re: Re:

непушачите постоянно цитират какво било в Е.С.при това много "компетентно".естествено забравят че именно в този съюз има забрана за лица ненавършили пълнолетие да посещават заведения,в САЩ тази възраст е 21 години.в България е обратното децата в заведенията пушачите на улицата.