Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Quoted post

kira

#2228

2013-05-29 10:50

Аз съм пушач! Не съм горда от това, но и не ме е срам. Аз съм направила своя избор. Приятелите и познатите ми го приемат, без значение дали пушат или не. Когато съм в компания само на непушачи не пуша или се ограничавам. У дома винаги е проветрено, ароматизирано, не търпя да мирише на цигари. Старая се да не пуша пред деца (дори и на открито), не заради друго, а защото примера, който бих дала не е особено положителен. Не съм съгласна обаче с тезата, че пушачите сме едва ли не егоисти, егоцентрици, убиици и т.н. Искам да попитам непушачите нещо - когато имаше отделни зали за пушачи и непушачи в заведенията използвахте ли ги? Знаете ли колко път съм виждала компания НЕпушачи да стои в залата за пушачи, докато в залата за непушачи има поне 3 свободни маси?! И после се оплаквате. Тогава Вие правихте Вашият съзнателен избор, точно както аз съм направила моят. Ако върнат отделните зали пак ще има същите гледки и пак ще мрънкате, докато всъщност сами се навирате на неприятни за Вас места.
НЯМА да подпиша петицията! Не защото съм егоист или защото смятам, че цигареният дим е полезен. Няма да я подпиша, защото смятам, че като ми забраняват изцяло да пуша в заведенията потъпкват правото ми на свобода, а Вашето право на свобода няма да е потъпкано ако в заведенията има отделна зала за Вас.

Отговори


Гост

#2232 Re:

2013-05-29 11:00:19

#2228: kira -

мога да добава да се постави край на държавния рекет върху собственоста на заведенията.нека техните собственици сами да избират колко и какви зали да имат или какъв вид да им бъде заведението за пушачи или за непушачи.досега държавния чиновник им беше стъпил на врата и се разпореждаше с тяхната собственост.това трябва да бъде забравено веднъж и завинаги.

МарВи

#2234 Re:

2013-05-29 11:05:50

#2228: kira -

Без да се заяждам, ще отговоря - бях бременна и вече ми личеше, влязохме в едно заведение да хапнеи и аз натъртих, че искам да ни настанят в залата за непушачи, защото ми прилошава от цигарения дим. Отговорът беше, ми то така или иначе заведението е празно, заповядайте на втория етаж, за да не ви качваме чак до третия. Послушахме, седнахме и 5 мин по-късно се изсипаха всичките околни офиси в обедна почивка и ми одимиха живота... Ето, аз се оказах непушачка, насред залата за пушачи, без това да е желанието ми... И какво правим?

Виктор

#2235 Re:

2013-05-29 11:07:14

#2228: kira -

Извинявам ви се от името на всички разпалени непушачи. Повечето тук сме не за да ви обидим, а за да спрем неблагоприятните ефекти върху здравето на хората от насажданата с десетилетия социална стигма - пушенето. То ва което споменавате за непушачите в залата за пушачи за съжаление беше твърде често срещана гледка. Просто салоните за пушачи бяха по-топли, със по-добро обслужване и ако щете дори по-добре декорирани. Факт е и че на много непушачи цигареният дим не им пречи чак толкова, но е и факт че им вреди на здравето. За това изцяло подкрепям закона, като допускам да се либерализира в известни граници, като повтарям това трябва да стане без раделение на пушачи от непушачи във отделни салони. Единствения изход са малки помещения за пушене без столове и обслужване.


Гост

#2241 Re:

2013-05-29 11:22:25

#2228: kira -

Много ме дразните с подобни смотани коментари, защо като е имало зала за непушачи са били празни, ами защото драга моя, като си с компания от няколко пушача, ще отидете в залата за пушачи за да мога да пушат, защото в ЗАЛАТА ЗА ПУШАЧИ НЕ Е ЗАБРАНЕНО ДА НЕ СЕ ПУШИ, ДОКАТО В ЗАЛАТА ЗА ПУШАЧИ Е ЗАБРАНЕНО!!!!!!!!!!!!!!! или като излизат пушачи и непушачи, да се разделят в разлини зали, ама хайде малко мислете бе да му се незнае................................