Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Quoted post


Гост

#1953 Re:

2013-05-28 21:38

#4: Пушач -

Все едно да кажеш "Защо ограничавате правото ми да убивам хора?". Законите се изразяват именно в това, да ограничават/контролират "правата" на хората. Наличието на права за един е липса на права за друг. Основен принцип. Или ще бъде ограничено твоето право да пушиш или ще бъде ограничено моето право да дишам чист въздух (повярвай ми, изпаренията от колите в текущото си количество оказват десетки пъти по-малко увреждания от тютюнения дим; не казвам, че тях трябва да ги дишаме, но все от някъде трябва да се тръгне, нали?).

За хората, които не се убедени, че забраните, свързани с пушенето, са изключително наложителни и важни, моля да прочетат малко статистики за ефектите от тях по света. Абсолютно ЗА забранено пушене на публични места съм.

Отговори

здрав като бик читател-пушач

#1955 Re: Re:

2013-05-28 21:45:28

#1953: - Re:

Ппочетох:

Доцент Ернест Громан, шеф на Виенския институт по изследване на никотина към университета, и шведският професор Карл Фагерстрьом, пионер в изследването на никотина, публикуваха научен доклад, според който цигарите били по-скоро безвредни, макар към тях да се привиквало. Тютюнът премахвал стреса, успокоявал физиката и психиката или ги стимулирал - според нуждите на момента.Цигарите не са вредни
Според виенския доклад, публикуван в научното сп. Wiener KlinischeWochen-schrift....Сега внимание: никотинът сам по себе си не причинява рак. Употребата му не води до сърдечен инфаркт. Според учените Громан и Фагерстрьом пушачите приемат заедно с никотина вредни съставки като въглероден окис и множество други субстанции, потенциални причинители на рак. Техният извод е, че трябва да се създадат законови норми за безвредната консумация на никотин - т. е. цигарите да са възможно изчистени от допълнителни добавки.
Дни по-късно в разрез с всички досегашни научни тези и доказателства американски учени публикуваха изследване върху 35 000 души, според което пасивното пушене изобщо не е вредно. Всички изследвани никога през живота си не били запалвали цигара, но край тях вечно някой димял. Нито един от пасивните пушачи не е развил някоя от смъртоносните болести, приписвани на цигарения дим...."