Не на връщането на цигарения дим в заведенията

здрав като бик читател-пушач

/ #1955 Re: Re:

2013-05-28 21:45

#1953: - Re:

Ппочетох:

Доцент Ернест Громан, шеф на Виенския институт по изследване на никотина към университета, и шведският професор Карл Фагерстрьом, пионер в изследването на никотина, публикуваха научен доклад, според който цигарите били по-скоро безвредни, макар към тях да се привиквало. Тютюнът премахвал стреса, успокоявал физиката и психиката или ги стимулирал - според нуждите на момента.Цигарите не са вредни
Според виенския доклад, публикуван в научното сп. Wiener KlinischeWochen-schrift....Сега внимание: никотинът сам по себе си не причинява рак. Употребата му не води до сърдечен инфаркт. Според учените Громан и Фагерстрьом пушачите приемат заедно с никотина вредни съставки като въглероден окис и множество други субстанции, потенциални причинители на рак. Техният извод е, че трябва да се създадат законови норми за безвредната консумация на никотин - т. е. цигарите да са възможно изчистени от допълнителни добавки.
Дни по-късно в разрез с всички досегашни научни тези и доказателства американски учени публикуваха изследване върху 35 000 души, според което пасивното пушене изобщо не е вредно. Всички изследвани никога през живота си не били запалвали цигара, но край тях вечно някой димял. Нито един от пасивните пушачи не е развил някоя от смъртоносните болести, приписвани на цигарения дим...."