Безусловен Базов Доход за българите(ББД)

Quoted post


Гост

#29 Re:

2013-03-30 21:54

#1: -

А от къде трябва да дойдат тези пари? Или това е проблем на държавата, която е нещо различно от нас хората.

Отговори


Гост

#71 Re: Re:

2013-05-01 04:19:21

#29: - Re:

Въпросът ви показва,че не сте прочели проекта!

 

Българския Народ
Авторът на тази петиция

#73 Re: Re:

2013-05-01 21:02:34

#29: - Re:

Ако бяхте прочели проекта щяхте да разберете:"...Финансирането на ББД е възможно единствено и само при демократични системи, които имат развито пазарно стопанство.
Основните средства за финансиране ще идват предимно от две пера в хазната – ДДС и Акциз. Това са КОСВЕНИ данъци, в чието формиране участва всеки краен потребител с еднакъв процент, но НЕ при всеки се връщат пари като някакъв личен приход, както е в момента.
Чрез ББД се поправя тази несправедливост!
ББД позволява справедливо и по равно преразпределение на тези събрани средства. Така всички, които са добре финансово и потребяват повече в даден момент, ще могат солидарно да помагат както на себе си, така и на своите сънародници, изпаднали в труден момент. Запомнете едно – няма гаранция, че колкото и добре да живее човек в даден момент, той няма да изпадне в безизходица, или да стане безработен в някой бъдещ етап от живота си. При трудни условия за съществуване, настоящата социална система предвижда безброй документи за доказване на бедност. Подобно нещо унижава хората и те остават без капка достойнство, принудени да се редят по гишета за социално слаби, просейки милост и помощ от държавния администратор. Нека да спрем това унижение! Нека да запазим достойнството си, което дори и поробителите, не са успявали да ни отнемат!

...Уточнявам – ДДС е косвен данък който се взема от всички, които сме крайни клиенти по магазините, но СЕГА не се връща към всички! По този начин политици се оправдават, че уж социално преразпределят благата към по-бедни и социално слаби, а дефакто източват събраните пари, обикновено чрез машинации или чрез кухи социални структури.
Накратко ,  ако даден данък (в случая ДДС и Акциз!) се преразпределя правилно и отива по равно към тези, които го плащат – тогава няма страшно от банкрути или пирамиди…"

 


Гост

#79 Re: Re:

2013-05-05 17:32:04

#29: - Re:

Прочетете в BBD.bg, но и ще ви кажа, че идват от ДДС и акцизи, което досега беше несправедливо разпределяно по усмотрение на управляващите.  ДДС винаги ще има защото идва от потреблението. Винаги ще се храним, обличаме, обзавеждаме и т.н. Сега ББДохода ще се предоставя в еднакъв размер на всеки пълнолетен българин, живеещ на територията на България. От мене толкова, иначе сам си дочетете :)

bs

#118 Re: Re:

2013-06-15 12:28:14


Гост

#121 Re: Re:

2013-06-22 12:00:45