Против целогодишното шофиране на фарове през деня

Quoted post

Хм..

#76 Re: Хм...

2013-03-03 01:57

#75: MI2 - Хм...

Да забраним и белите коли зимата? Като завали белият сняг съвсем няма да се вижда нищо. Да не се забравя и отражението на светлината от снега. В този случай тъмните коли стават много подходящи.

Нещо повече, колите от години се продават с бои металик, които освен постигането на по-интересен ефект, се виждат много по-добре отколкото запалените фарове. При странично движение на автомобил, на кръстовище например, фарове не се виждат въобще.

Фаровете са сложени, за да може да се ползва автомобилът и през тъмната част на денонощието, а не за да се забелязва по-лесно. Ако това е основния довод предлагам да се кара и с включен клаксон. Мен фаровете ме дразнят също толкова много, колкото клаксонирането.

А Вие колега не си мислете, че като светите или като Ви светят катастрофите намаляват. Има стъкмистики, които показват, че броя на произшествията се е увеличил след въвеждане постоянно движение с включени фарове. Съветвам Ви да си вземете направление за офталмолог.

И не напоследно място... явно шофирането, колкото и да е лесно, не е за всеки ;)

Отговори


Гост

#77 Re: Re: Хм...

2013-03-03 22:49:13

#76: Хм.. - Re: Хм...

Не се обръща сериозно внимание на истинските причини за катастрофите-безумно високата скорост, неправилното изпреварване, неспазването на предимство, шофирането в нетрезво състояние. Важният въпрос е колко акта са съставени за превишена скорост, неправилно изпреварване и неспазване на предимство без катастрофа? И колко за неправилно паркиране? Колко за минаване на червено?

Няма да забравя кога и как започна шофирането със запалени фарове-преди около 15г. мутрите през лятото на морето. Яхнали осевата линия и включили фаровете, непрекъснато изпреварваха на ръба на катастрофата. През годините този начин на изпреварване се утвърди. И сега масовата употреба на фарове през цялата година ще оправи безопасността на движението?




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...