4-годишните на детска градина


Гост

/ #20 г-жо Василева, нещо сте се объркала

2012-12-20 09:32

"Те са против това, детето им да научи много неща, без да усети , че е обучавано, защото в детската градина образователния процес се осъществява като игра и забавление...Те са против това, детето им да се храни здравословно.....те са против това детето им да комуникира с връстниците си и да се научи на добронамереност, толерантност, уважение към личността на другия..ето против какво са те...много е тъжно......."

Госпожо, Василева, вие за коя детска градина говорите?! Много бих искала да я посетя. Защото всички чудесни държавни детски градини, които съм виждала са съвсем различни. Ако "формата на игра" е децата да седят мирно на столчета и да пишат "занимателно" в тетрадки с великолепни картинки, благодаря! Ако здравословната ви харана е филия с масло за закуска, манджа със сос, пълен с брашно за второ и крем, който се клати за десерт, яжте си я и вкъщи! И не знам как може да се научи на уважение дете, което не е уважавано. Ако не за друго, защото една учителка се занимава с 30 деца и колкото и да е еспертно добронамерена, не е по силите и да се справи с индивидуално отношение към всяко дете.
И накрая: Стига с тоя ангажимент на държавата! Като е ангажимент на държавата, а не на родителите, нека държавата я глобяват/може и Дамянова лично/, че/ако няма места в ДГ, а не родителите, че не си пускат децата от 4 годишни е тях!Не може ангажиментът да е на държавата, а глобите - за родителите!