Не на връщането на цигарения дим в заведенията


Гост

/ #839 Не

2012-12-13 10:54

Твоето Право да Пушиш не е отнето!!!! Никой не ти казва да не пушиш и не ти го забранява!!! Набий си го в малоумната окъдена глава!!! Не са ти забранедни цигарите!!! НО, като всяко нещо което засяга не единствено и само теб си има правила за прилагането му. Всеки има порок, всеки има апетит към нещо, което не е полезно за околните. Това значи ли че вски един човек има право да прави, каквото си иска и където си иска. Можеш ли да си представиш какво би станало?Ето ти един пример : има хиляди хора които изпитват удоволствие от употребата на наркотици. Те имат право да сами да решават, какви субстанции да употребяват, имат право дори по закон да притежават определени количества, без да са обект на сериозно наказание. Те се крият къде ли не за да не бъдат видяни че употребяват забранени вещества и са принудени да закупуват на много високи цени обекта на желанието си и то от криминално проявени лица ..... Та да обобщим : 1. Нарушено е правото им на избор, като харесваните от тях вещества се водят забранени. 2. Нарушено е правото им на свободен достъп до нерегулиран пазар . 3. Нарушено е правото им да употребяват желаните от тях съставки в желаните от тях места. 3. Нарушено е правото им на свобода на избор, като разни хора им казват и правят неистови усилия да ги откажат от наркотци, вкарват ги в затвора заради тях,тоест огранмичават личната им свобода........... мога да напшиша още много , което значи ли че трябва да легализираме хероина, да позволим употребата му, където и както си искат и да не правим нищо, защото ще нарушим правата им?

Въпроса е , трябва ли да толерираме всяко една вредна привичка на хората за да не нарушим правата им особенно, когато засяга други хоря които не я харесват? Разбира се че не, ще настане пълна анархия! Когато и до колкото е възможно двете страни се поставят в равнопоставена позиция! В случая с цигарите ти искаш да пушиш а аз не. Всички знаем че когато на публичните месат има сектор за пушачи и не пушачи дима си е навсякъде и в двете помещения. Тогава справедливото е, а и в случая по-здравословното, да не се пуши на публични метса. Което не значи че ти е отнето правото да се тровиш, просто е ограничено на определени места, с цел равнопоставеност и обществен интерес.

И стига с тази теза че има много по- вредни неща от цигарите!

Значи ли че като има по - голямо зло трябва да приемаме по- малкото ?

Ами тогава да отменим наказаниета за кражби защото има изнасилвания или пък да приемем изнасилванията защото има убийства ! Абсурдно е ! Наличието на много по - лоши неща не оправдава по- малко лошите!

Правилата са за да осигурят устойчива и нормална среда за живот за всички!!!Понякога трябва да приемем че трябва да ограничим част от личния си интерес заради общия - това се начрича обществена отговорност!!! Искаш да живееш в среда която да правиш каквото си искаш , ОК, - събираш си торбичката слагаш я на рамо и заминавай някъде из джунглите да живееше по закона на " имам право да правя каквото си искам"!!!