Петиция против правителството на ГЕРБ


Гост

/ #46

2012-11-19 15:27

Абе чета тук коментарите и виждам "Бойко краде...", "на Бойко фирмите...", "Бойковите хора..." и т.н. Аз нямам намерение да съм му адвокат ама това ми прилича на: "един приятел ми каза.." или по скоро "приятеля на един приятел бил чул...". Това, което аз виждам, обаче, е това, че се строи и се правят много неща - от колко "века" се строи метро в София. И до преди 5 години какво - тук там дупки. А околовръстното - забравихте ли когато на светофара на Драгалевци откъм Бояна сутрин и вечер се чакаше по 40-50 мин а през останалото време караш на зиг-заг заради кратерите. А чистотата в София - да сте виждали някога скоро някой да мете улиците и да чисти падналите листа от дърветата - не знам при вас, но в кварталите, където живея и работя виждам това всеки ден. И т.н., мисля че всеки от Вас може да добави по нещо. Няма да говоря за магистрали, че много се изтърка темата.
Проблем на много хора, според мен, е че са свикнали като кученца да стоят край софрата и да чакат на трохичките, дето падат отгоре (а то падаше по много), а не да работят. Защото, както казва тъщата ми, всеки иска да отвори магазинче, да продава гащи, чорапи или прах за пране, а не да се върне на село и да произвежда. А имаме златна земя...
И сега Дянков, като се опитва да затяга кранчетата всички го плюят. Ама защо?!? Защото преди се крадеше и то много, а сега май започнаха да попресъхват такива чешмички, май? А човека просто си гледа работата и си я върши май точно така, както трябва да се върши такава работа. Проблема е, че на нас не ни "оттърва", защото май предпочитаме да се краде: всеки да краде според колкото може и според приятелите дето има. Важно е да има за крадене за всички. И така всички да се чувстваме "на далавера" и може да е малко ама щом е "на далавера" всичко е ОК.
Какво мислите...?