За една нова Бяла

Тот

/ #5 Re:

2012-01-25 14:41

#3: -

Относно коментарът по-горе, това каква кола караш не те поставя автоматично в някаква категория хора. Моля "Гост" за вбъдеще да се опита да избягва стереотипизиране на непознати хора - "кара голям джип, значи си плаща рушвети и всичко му се разминава", комшията ти с Ладата не е по-различен, а завистта нищо позитивно не носи, хубаво е човек да впряга цялата си енергия в позитивни за него насоки и дай Боже всеки да е здрав и работи, и да кара голям джип. Бих предложил малко дообразоване в областта на психологията, смятам че стереотипизирането е съществена бариера пред доста хора в България, която им пречи да развият изцяло потенциалът си и да имат успешна и позитивна комуникация с всички останали индивиди, в интернет е пълно с материали в областта на етиката и психология, ето два материала:

http://www.psihologia.net/forum/viewtopic.php?t=2612

http://download.pomagalo.com/209409/temi+po+socialna+psihologiya/?search=312

"По дрехите посрещат, по ума изпращат", но е много важно да не се подхожда с предубеденост (това не е споменато в поговорката)

 

Така, а сега по темата,

аз пък предлагам да се направи "Синя Зона", 1 лв на час, драстично ще намалеят хората, които паркират там, просто съм убеден, а и така управата ще има пари да поддържа площада.

Направата на градският център "Пешеходна зона" само ще затрудни и усложни шофирането в града, докато символичната такса от 1 лев на час ще има превантивна мярка.

Лично аз смятам, че локално не може да бъде решен подобен въпрос какъвто изисквате в петицията, трябва да се направи на национално ниво, наказанията за нарушения на ЗДвП трябва да са затвор, а не парична глоба (поне за по- сериозните нарушения) или както в Гърция - затвор докато не си платиш паричната глоба. А иначе подписката ви е много добра идея, но на глупавия не можеш да му налееш акъл в главата, пълно е с олигофрени по пътищата, това е валидно на национално ниво. Трябва да има държавна политика насочена към спазването на законите, а не гласуване на нови закони даващи възможност на недобросъвестни хора да се измъкват с помоща на адвокати (респективно закони направени самите управляващи да се измъкват безнаказано).

А въпроса с паркиране на места означени за инвалиди - това го оставям на съвестта на всеки един, който го прави, в природата нищо не се губи!

 

Спорен и успешен ден на всички :)