За премахване на зеления сертификат


Гост

/ #36 Още няколко "болни" теми

2021-10-28 22:47

Съгласна съм, че когато човек е болен, трябва да пази и да не заразява другите (възпитание от първите седем години). Обаче понеже такова липсва у не малка част от българите, всички останали трябва да се ваксинират принудително и едва ли не да останат без работа.

Мерките да носим маска и да спазваме достанция можеха да се наложат от държавата много отдавна с правила, контрол и глоби. Успяха да въведат ваксина, но не успяха да определят коя маска е ефективна. Парцалива и непрана със седмици, без филтър и сертификат, който да доказва ефективност, няма как да предпази който и да било от каквото и да било! Дори не е задължително да се носи маска, а нещо, което да "покрива носа и устата". Учени от БАН още миналата година бяха изследвали и доказали, че хартиената медицинска маска не предпазва от вируса, но въпреки това е задължителна за лекарите и персонала, забраняват им да носят други.

Никой не се престраши да спомене, че именно антителата са причина за някои автоимунни заболявания. Има хора, които не са имали симптоми на коронавирус или са били с леки такива и реално те нямат нужда от ваксина. Всеки има различен организъм и правото сам да решава какво да прави с него, доколкото е вменяем. Ваксинирането на всички на конвейер е игра с имунната система и отнемане на правото да избираме как да се лекуваме и как да се предпазваме от заболявания. Не сме добитък (нито сме овцете и козите от Странджанско), за да ни третират като такива.

Абсурдно е това да се случва в правова държава и уж в ЕС, за който правата на човека са висша ценност. В България има наркозависими, алкохолици, психичноболни, вкл. бездомни, които обществени правила не могат и няма как да спазват. Много от тях живеят навън на студа, без маска, без лични карти и здравни осигуровки и без право на навременно здравеопазване изобщо...Психичноболните имат право да избират дали да се ваксинират, имат право да буйстват, чупят и дори подпалват сгради и бият и убиват хора, защото няма места в психиатричните заведения. Но това за държавата ни и за ЕС не е проблем и никога не е било!

Контрол за спазване на мерките в супермаркетите от персонала и клиентите реално няма, както и в градския транспорт. Кашлящите ходят без маски и не спазват дистанция, а никой не може дори забележка да им направи, при наличието на охрана и уж ефективен мениджмънт. Всички трябва да се ваксинираме, заради неприкосновеното "право" на болни и пушачи да кашлят без маска в лицето на всеки и навсякъде. Не могат да попречат на кашлящия да кашля, нито да го изпратят вкъщи... Заразеният с коронавирус първо влиза да си напазарува и след това се карантинира. Разделителната лента между шофьори и пътници вече я няма, а в някои автобуси дори няма и стъкло, което да предпазва водача на МПС-то от пътниците. Това също не е проблем на държавата, която уж е взела всички нужни мерки...

И още един малък детайл...Ако не се ваксинираш, може да останеш без работа. Не всеки има средствата и нервите да води дела срещу работодателите, които "за твое здраве" те оставят без заплата. Ако нямаш заплата, или ставаш самоосигуряващ се, или крадеш, или умираш. Наистина ли трябва да се стига дотам и да търпим такива абсурди, а държавата да продължава да ни управлява не в интерес на народа?
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...