Връщане на казармата в България

ISTORIK

/ #143

2016-03-22 17:02

Ако някой си мисли, че с връщане на казармата нещо ще се промени в положителна насока, се е излъгал много жестоко. Който е бил боклук и преди казармата, ще си остане същият и след нея. За пример може да вземете затворите, където е далеч по-тежко от казармата и въпреки това малко са хората, които са си взели поука и са се поправили.

Единственото нещо, до което ще доведе задължителната казарма, е всички млади момчета в България масово да се изнесат в чужбина! Ако политиците искат да доубият българската нация и да имаме тотален демографски срив, да въведат пак казармата!

След 26 г. преход и опити да направим България (уж!) демократична държава стигнахме пак до опити да се върнат задължителната казарма и задължителното гласуване. До задължителните ученически бригади (да помогнем на народното стопанство!) и задължителните манифестации (да изразим всенародната си любов към управляващите!) остава твърде малко.

Категорично против съм! Абсолютна загуба на време е.

Който предлага такива идеи, сам да даде личен пример и да отиде запас за поне една година! Ще му се отрази добре на физиката! Ама онези, които най-силно призовават за казарма, най-много гледат да се скатаят. И може даже и да не са били войници!

От друга страна, последните няколко поколения младежи са такива лигльовци и мърди, че ще изкарат казармата в карцера!