Промяна на чл105 от СК и отпадане на “тайната на осиновяването“


Гост

/ #245

2016-02-18 18:46

Не желая да съм жертва на геноцида спрямо осиновените и техните наследници, който държавата легално упражнява върху тях. Имам три дъщери от един брак. Две от тях прекараха предраковата дисплазия на маточната шийка, едната на 17, другата на 19. Аз не съм боледувала от това. Мнението на лекарите е категорично - ген. В семейството на баща им няма случаи на това заболяване.
Средната ми дъщеря е с дигноза "Нетипична мултипленна склероза", поставена след пристъп на 19 годишна възраст. При баща и отново няма такова заболяване в рода му. Аз самата съм хипертоник от 10 годишна възраст. Явно проблемът е в мен. Има начини да се превантират заболяванията, но първо трябва да знаем, че ги носим. А държавата ми отне тази възможност. Омръзна ми да плащам заради нечия грешка. За да сме спокойни всяко от децата ми трябва да си прави ДНК текст за родство с бъдещия си съпруг - ами ако са роднини? Децата им " изроди" държавата ли ще ги гледа после?
Не е нормално да не мога да получа най-естествената лична информация - кога съм родена. Не държа да познавам БР, искам информация. Нека Агенцията по осиновяванията да стане медиатор при желание от страна на осиновен и тя да събере необходимата информация, така няма да се засягат интересите на "сгрешилите" БР, особено що се отнася до здравен статус и фамилна обремененост. А и надали някой осиновен ще иска да се запознава с "родител", който смята изоставянето на детето си за " грешка", която може и трябва да бъде игнорирана. Достъпът до лична информация не може да бъде обект на дискусия, това е право, гарантирано от Конституцията. Съжалявам, че нямам средства да съдя държавата за геноцид и дискриминация.