Училището - щастливи деца, здрави учители и доволни родители!


Гост

/ #181 Re:

2014-08-10 07:09

#180: Димитър Джавкаров -  

Децата са последните, които трябва да обвиняваме, за това което са.  Това , че децата слушат чалга не е тяхна вина, а отново наша. Ние създаваме средата, в която децата  живеят. Децата са жертви на нашето действие или бездействие. 

Каквото им предложихме последните 25г това те възприеха. Носим отговорност и нека се поправим час по скоро и да започнем напълно съзнателно да сътворяваме нова среда ( физическа, духовна, морална, творческа, екологична и т.н)

А що се отнася до строя. Не е заслуга на строя нашето образование преди 25г, а на онези 20 000 ученици на Учителя, които бяха и инспектори и министри и преподаватели пръснати из цяла България, които като работни пчели в пълно мълчание създадоха това образование за Новата епоха. Ние няма да възстановяваме старото , но ще продължим да развиваме започнатото от тези хиляди последователи. Още има живи сред тях и знаят , как и какво са приложили. 

Всички знаем резултатите от образованието преди ,, демокрацията,, и тези спомени е лесно да се възстановят. По лесно , отколкото да не си видял и да не си го преживял. Толкова много ни е дадено, а толкова малко прилагаме.

Дай боже се разработят всички българи на всички нива.

Личната инициатива стои в основата на прогреса, а не управленческите структури.

Можем не само да пресъздадем, но и да надградим всичко добро и положително, което имахме щастието да ИМАМЕ.

Децата ни чакат и ние сме им длъжници.