Сталинският "Альоша" или културна сцена на Тройката в Бургас

Николай Чудотворец

/ #6

2013-12-29 09:57

"Петицията на групата граждани и техните исторически и културно - художествени доводи за премахването на Паметника са проява на необяснимо как събудил се по коледните празници призрак на антикомунизма и русофобията..." - така БСП скочи срещу разрушението на „Альошата” в Бургас.
Твърдението " проява на необяснимо как събудил се по коледните празници призрак на антикомунизма" може да бъде направено единствено от закоравели болшевишки потомци.
На 26 април 2000 г. XXXVIII Народно събрание прие " ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН". Чл. 3 (2) гласи: "Българската комунистическа партия е била престъпна организация."
На 25 януари 2006 г. бе приета Резолюция 1481 на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) за международно осъждане на тоталитарните комунистически режими.
По този начин ПАСЕ става първата международна организация, осъдила ясно и категорично престъпления на тоталитарните комунистически режими.
Така изглежда един " призрак на антикомунизма по коледните празници" по комунистически.
Петицията на групата граждани на гр. Бургас и техните исторически и културно - художествени доводи за премахването на Паметника "Альошата" заслужават действително особено внимание. Преди всичко доводите на имените бургаски историци, архитекти, изкуствоведи, художници, общественици и заслужили уважението на бургазлии "ПОЧЕТНИ ГРАЖДАНИ" на гр. Бургас.
А доводите на бургаските комунисти за запазването на паметниците на руския окупатор на България вече са пределно ясни за всеки непредубеден българин.
Тези паметници трябва да останат , за да могат те да полагат цветя и венци, да празнуват колаборационистите, вечно благодарни на руския си господар, превърнал България в "задунайская губерния “, за охолния живот, подарен им за вярната им и раболепна 45-годишна служба, която продължава и до днес. Живот, за какъвто те не смееха дори и да мечтаят.
Те знаят много добре, че властта им беше подарена на 9-ти септември 1944 г. от една чужда сила, с щиковете на една чужда армия. Те знаят много добре, че със собствени сили те никога не биха получили властта в България, защото народът не беше с тях, комунистите. Затова така бързо приключи и тяхното "първо антифашистко въстание" през септември 23 год.
Затова те днес така усърдно и любвеобилно чистят и лижат руските бутуши.
Изходът от полемиката относно съдбата на "Альошата" в Бургас ще е емблематична. Не на последно място и по отношение на амбициите на български градове като Бургас да станат културни столици на Европа. За да не дочакаме момента, в който Европа ще ни отговори, че на градове с такива паметници като "Альошата" подхожда повече да станат културни столици на Евразия, отколкото на Европа.