Да спасим Дома на Класическата гимназия - НГДЕК „Константин Кирил


Гост

/ #9

2013-12-06 08:37

Дори не е въпроса дали г-н Министъра е наясно ,че за действията,които извършва може да му бъде търсена отговорност-той и на това разчита,че все още в тази държава почти никой ефективно не плаща за нарушенията си. Това е факт , на който му се вижда края. Хубаво е,че тази интернет комуникация /по всички способи/ остава налична независимо от субективните желания на някой да я унищожи - и след време може да бъде писмено доказателство за изречени твърдения и взети решения.

ВЪПРОСЪТ е колко хора /в случая родители/ желаят да платят доброволно своя данък "гражданско общество" като заявят открито ясна - каквато те намерят да нужно - позиция по проблема -"учебна сграда" на децата им.
Въпросът е ,че това е начина децата им да разберат,че на тяхното "крило" - родители , предходно поколение - им пука.Те живеят с техните проблеми
Въпросът е , че ако застъпваме оставането в т.нар.център трябва е да обясним къде е разделната линия между мнението ни и угодничеството пред учители и директор.
Защото стана публично известен порицания факт ,че един Ректор каза на студентите си - като не ви харесва - емигрирайте. Но никой не е казал високо, та да се чуе, че повече от един учител каза на несъгласните 12-класници - "като не ви харесва - чантичката и в друго училище"
Не се чу, че това мнение изказа пред Родителите и г-жа Директорката- с по-меки и обтекаеми думи.

Въпросът е в покорното, роболепното , а не в активното мълчание.

Извинете за пространно писание -
считам,че училището трябва де се върне в старата си нова сграда, докато господа отговорните за това с лични усилия и възможности не приведат настоящата сграда в "центъра" в място достойно за обучение, а не за пристигане в него.