Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Александър

/ #4488 Re: Re: Re: Re: Re: до 4482

2013-12-04 03:56

#4487: николай данчев - Re: Re: Re: Re: до 4482

# 4482, Николай, Anjela,

Много сте ми симпатични :-)

"хей олигофренко нещастна защо не се скриеш там където няма интернет.кого наричаш измет простакело тези за чиято сметка паразитсваш.най голямата сума която събира държавата в бюджета това е акциза върху цигарите(милиард и половина всяка година)" - Това изискано, възпитано и гениално творение говори достатъчно за нивото на хората, които искат забраната да падне.

Значи ако човек не пуши, той паразитира, така ли?! Просто гениално!!! Какво като държавата събира пари от акциза на цигари? Ако приемем, че хората спрат да пушат, приходите от този акциз ще паднат на нула - и какво от това? Просто хората ще си харчат парите за друго и ще стимулират икономиката по този начин. Никой никога не е обеднявал от това, че не пуши. Да не говорим, че много от цигарите са нелегални и съответно пушенето стимулира мафията и организираната престъпност.

Българите пушат адски много, ама България е бедна - защо бе, 4482? По твоята логика би трябвало да сме богати. Между другото, от алкохолния акциз също влизат пари в бюджета - значи нека всички станем алкохолици и държавата ни ще стане богата като Швейцария.....нали така? Аз като не съм алкохолик, паразитирам ли?

Хайде да видим по-нататък - Anjela иска да прави фондация! Ами прав ти път, щом искаш да си губиш времето с глупости. Ама не е ли по-лесно да спазваш закона? Не изисква никакви усилия.

Николай - щом толкова разбираш от право, обърни се към адвокат и сезирайте конституционния съд :-) Само че няма да стане, защото вече има решение на ВАС по въпроса. Относно Германия, там в половината провинции има пълна забрана. На Октоберфест е забранено да се пуши даже на открито. Ако искаш повече информация - http://www.no-smoke.org/goingsmokefree.php?id=577

В Северен Рейн-Вестфалия, немската провинция с най-голямо население, има пълна забрана за пушене на закрито.