Петиция към главния прокурор Борис Велчев

българин, а не туркофил

/ #875 подписката е национално предателство

2011-05-23 12:07

Журналистите видяха неизлъчвани кадри от мелето пред джамията, разкриващи, че мюсюлманите започват първи



На специална пресконференция в централата на националистите на ул. "Врабча" 1 вчера лидерът на АТАКА Волен Сидеров и депутати на партията показаха истината за ислямската провокация на 20 май пред софийската джамия "Баня Баши". Близо час журналистите имаха възможност да видят непоказвани до момента снимки и видеоматериали, от които става ясно, че мюсюлманите предизвикаха кървавия сблъсък първи, за да се спре с тенденциозното отразяване на скандала. При мелето в петък депутатът на АТАКА Деница Гаджева бе ранена от камък, хвърлен от анонимен до момента мюсюлманин, за което получи 7 шева в "Пирогов". Други двама симпатизанти пък бяха арестувани от МВР, но нито един от провокаторите ислямисти не бе задържан.

"В медиите изтекоха изключително манипулативни сведения относно случилото се. Истината е, че на 20 май АТАКА се натъкна на организирана ислямистка групировка, която ни нападна с камъни и вадеше ножове срещу граждани на София и нас, депутатите на националистите, и се опитваше да ни убие. В резултат на това аз съм със седем шева на лицето", заяви Деница Гаджева.

"Ще представим доказателства, че това са ислямисти", отсече Волен Сидеров и от екрана тръгнаха



кадри на озлобени

мъже с ножове, които връхлитаха върху младежи на АТАКА

Гледката беше коментирана от лидера на партията и депутата Десислав Чуколов, който също е бил сред присъстващите на митинга. Видеорепортажите показваха как мюсюлманите се бяха разположили по целия тротоар на килимчета в центъра на София. "Това е неправомерно", отбеляза Сидеров. По думите му конфликтът започнал, след като един от гражданите попитал защо килимчетата са на тротоара. "В отговор на въпроса си той получи удар от екстремист и така започна сблъсъкът", допълни националистът. (още по темата на стр. 4-7). Сидеров усмихна репортерите, като поясни, че за показалка използа жезъл от Зографския манастир в Атон.

На видеостената Сидеров показа момент, в който камерата е запечатала как един от агресорите си признава, че е "чист турчин". Камерата е записала и присъствието на един от братята Юзеирови - нещо, което нито една медия до момента не показа. "Али Юзеиров беше в центъра на групата пред джамията в петък. Той самият се представи пред една от телевизиите. Този човек стана известен с това, че опита да създаде фундаменталистка партия, но съдът го спря. Ясно е какви хора се събират в джамията. Затова казвам, че това е гнездо на ислямски екстремисти, и то много отдавна. Самото мюфтийство е център на екстремизъм, защото кадрите му се обучават в центрове в Йордания, Саудитска Арабия и са носители на екстремен ислям", категоричен бе пред журналистите Волен Сидеров.

Той подчерта, че



за съжаление

ДАНС не правят

нищо по въпроса

"Доста години контраразузнаването в лицето на НСС бе блокирано, тъй като ДПС беше на власт, но сега, когато на власт е ГЕРБ, недоумявам защо ДАНС не взема мерки срещу екстремния ислям у нас? Имаше няколко бегли операции, но те не са достатъчни. Почти всяка джамия в България е превърната в гнездо на ислямски екстремизъм. АТАКА ще направим необходимото и ще изнася информация за това как ислямският радикализъм действа у нас, каква е опасността от него, и за бездействието на властите", заяви Сидеров.

"Настоявам МВР да си влезе в ролята - да разследва гнездото на ислямски екстремисти в центъра на София. Имаме литература, която те разпространяват, имаме достатъчно данни, които сочат за провеждания тук ислямски екстремизъм. МВР носи цялата отговорност за сблъсъка пред джамията. Полицай на "Пътна полиция" застанаха срещу седем нахъсани екстремисти - това ли са адекватни мерки?! Ако Цветан Цветанов не си свърши работата, ако не бъде уличен и предаден на съд този, който обезобрази лицето на български депутат, да, ще искаме неговата оставка", категоричен бе още Волен Сидеров.

"Очаквам Цветанов да ми се обади, не аз да ги търся, за да ми кажат как върви разследването за нападението на български депутат. Деница Гаджева ще носи белега на мюсюлманската толерантност за цял живот", посочи още той.

Волен Сидеров се ядоса от факта, че през последните дни не се намери нито един кавалер измежду българските политици, който да попита: Кой е тоя, който я удари, защо Цветан Цветанов не прави нужното, за да издири виновника", възмути се лидерът на АТАКА. "МВР се оплака, че имало ранени полицаи. Нека ви кажа, че активистът ни



Димитър Димов е с огромна рана на ръката, защото е спрял камък

който иначе е щял да попадне в главата на полицай", каза още националистът. Той разкри, че поводът за скандала - шумното виене на имама, има законово решение. "След като може кметът на столичния кв. "Бъкстон" Лйбен Петков да забрани биенето на камбаните в православния храм "Успение Богородично", защото пречело на живущите там, значи има законов текст, с който да спрем този терор над жителите на европейска София", категоричен бе Сидеров.

На въпрос на репортер лидерът на АТАКА отсече, че това не е част от някаква предизборна кампания, а политическа линия, която той следва като журналист отпреди 20 години, и после като политик от създаването на АТАКА до ден днешен.