Петиция към главния прокурор Борис Велчев

Анастасия

/ #408 Re:

2011-05-22 19:13

 

Не мисля че е луд.. по-скоро алчен: Цялата история  и като време и като място изглежда съвсем смислена и логична ако се разгледа като една евентуална много добре платена предизборна поръчка от ДПС към Атака.

Чиято евентуална цел е да бъдат разбудени мюсюлманите и чувството им на принадлежност /особено по- младите и не толкова религиозните/ и да бъдат "убедени" че все още има нужда от партия от типа на ДПС. Така политически активните привърженици на ДПС рязко се увеличават. А това нещо с което може да се търгува и да се извлекат политически дивиденти.

Една такава евентуална поръчка е еднакво долна и подла и за поръчителя и за изпълнителя.

Категорично е недопустимо религиозните убеждения на хората да бъдат използвани за политически цели и за катализиране на подкрепа към дадена политическа сила. Неслучайно е забранено формирането на партии на етническа и верска основа.

Аз лично съм по-склонна да вярвам и да разчитам на някой който вярва - независимо дали е Иисус или Аллах, отколкото на някой който няма вяра и страх от Бога, каквото изглежда е главното действащо лице в този скандален случай.

Тези които са вярващи имат много повече общо помежду си. Убедена съм че именно вярващите християни ще са първите които ще укорят посегателството срещу храм имолещите се в него в този момент. Храмовете на всички религии трябва да са неприкосновени и изобщо да не се допуска организирането на протести в близост до тях. Това е струна по която е престъпно да се играе.

Много се надявам другите религиозни общности да реагират подобаващо и най- вече Светия синод и Еврейската общност да осъдят такива прояви изрично и категорично в нарочни изявления.