Петиция към главния прокурор Борис Велчев


Гост

/ #208

2011-05-22 10:49

Съюзът на комунистите в България във връзка с действията на фашизоидните терористични групи, вдъхновени от ПП „АТАКА", които бяха насочени срещу правото на всеки български гражданин да изповядва свободно своите религиозни възгледи и които доведоха до безредици, палежи и антиконституционни изстъпления.

Ние - Съюзът на комунистите в България, категорично осъждаме подобни прояви и настояваме за бърза реакция от страна на властите и Прокуратурата, за да бъдат изкоренени от политическата среда техните извършители.

Заедно с това ние, като комунисти, ясно съзнаваме, че тези акции са единственият начин класата на трудещите се отново да бъде разединена по етнически и религиозен признак. Сценаристите на изстъпленията от 20 май 2011 година изпитват ужасяващ страх пред силата на народното недоволство и се стараят отново да разделят обикновените хора, за да завладеят бъдещето им.

Капиталът, монополите, едрите бизнесмени и техните политически подлоги за пореден път не се свенят да развеят отново фашистко-нацистките хоругви, не се свенят да окървавят етническите рани по тялото на България, за да си гарантират политическото безвремие, в което съществуват.

Днешният вандалски акт не е посегателство срещу устоите на демокрацията, не е проява на политическа безпомощност, не е заплаха за гражданския мир - днешният вандалски акт е нормална проява на капиталистическата „демокрация", на капиталистическата политика, на капиталистическия „мир"!

Ние не питаме „Кой носи отговорност", ние обвиняваме! Обвиняваме гражданската апатия! Обвиняваме политическия монополизъм! Обвиняваме системата на хаотичната пазарна икономика! Обвиняваме онези, които накараха българския народ да мизерства в ъгъла на Европа! Обвиняваме всички капиталисти, които ограбват бъдещето на децата ни! Обвиняваме капиталистическата алчност, която е превърнала Народното събрание в своя Главна квартира!

Обвиняваме Българската Патриаршия и Главното мюфтийство за религиозното противопоставяне в страната, което те подклаждат със своето виновно бездействие и действие!

Обвиняваме всички собственици на медии в България, които, за да си гарантират тиражи и гледаемост, превърнаха своите издания в рупор за антихуманна и фашизоидна дейност!
Проблемът не се нарича АТАКА, БСП, ГЕРБ, СДС, ДСБ, ДПС, РЗС и т.н., и т.н. Проблемът се нарича КАПИТАЛИЗЪМ! Докато този проблем не бъде разрешен - България ще бъде разяждана от етнически, религиозни и социални прокази!
Съюзът на комунистите в България настоява всеки честен, неомърсен, човеколюбив, отговорен и смел български гражданин да отнеме възможността на който и да е представител на капиталистическа партия да управлява от негово име!
Не желаем българи да плащат с кръвта си заради кризата, която създадохте,
господа Капиталисти!
Да спрем Фашизма и Капитализма и да изградим една Нова България!