Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Александър

/ #4032 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-09-23 18:06

#4029: anjela - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Anjela, за Мейн ли говорим, за Европа ли? Май не ти е много ясно. И други неща не са ти ясни..

Там където е разрешена марихуаната, нейната употреба е строго ограничена. Както, между другото, е със цигарите. Уверявам те, в американските щати в които е разрешента употребата на марухуана НЯМАШ право да пушиш в заведения, на детски прощадки и т.н. Просто и ясно. Купуваш трева и отиваш у вас. Както е със цигарите. Усещаш ли какво ти казвам?

Не знам на колко години си, но нека ти дам един друг пример. През 90-те години можеше да се пуши в самолети. След това го забраниха. И тогава е имало полемика - хора като тяб (и ел команданте, и слабаков и много други "интелектуалци") са ревали колко лошо ще стане ако не се пуши по време на полет, как това е фашизъм, дискриминация, ще се отрази лошо на икономиката, ще има фалити, никой няма да иска да лети, ще има масово преминаване към лека дрога и т.н.

Е, знаеш ли какво стана? Ами нищо. Просто хората по цял свят видяха колко хубаво е да можеш да дишаш в самолета и да не смърдиш ужасно. Сега никой няма намерение да връща дима в самолетите и никой не би запалил цигара по време на полет...интересно защо. Между другото, ти пътувала ли си някога със самолет? Как се справи?

Този въпрос е приключил. Хората даже едва ли си спомнят, че някога се пушеше в самолетите. Както почти никой не си спомня, че преди години в офисите се пушеше. След няколко години почти никой няма да си спомня (или ако си спомня, ще се срамува) че някога сме обсъждали дали да се пуши в заведенията или не. Свиквай, Anjela. Такъв е пътят на цивилизацията.

Никой не иска да ти дава тон в живота. Но когато това, което правиш ТРОВИ И УБИВА И УМИРИСВА останалите, ще се съобразяваш с тях, е не те с теб. Разбираш ли ме? Пуши си колкото искаш, не ме интересува, но си длъжна да спазваш законите. Както го правиш когато пътуваш със самолет.

Капиши? :-)