Подкрепа на откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор


Гост

/ #365

2013-06-27 10:32

Значимостта на поставените в петицията въпроси, не пречи на прокуратурата да запазва мълчание. Междувременно се натрупват нови престъпления, по които също не се предприемат никакви мерки. Ще дам само два примера.
Нарушаването на Закона за изборите, с изявленията в деня за размисъл и в деня на изборите. При това престъпление, извършено пт „известен нарушител“ – ТV7 (героя Бареков, който по чудо преживя «страшната нощ»), БСП, ДПС,Атака (спасителите на демокрацията и ловци на престъпници- Станишев, Местан и Сидеров). Аз не си спомням по явно, публично направено нарушение в предишни избори и ако днес не се вземат мерки за защита на законите и правилата, какво ще предпази следващите избори от подобни и може би по-тежки нарушения. Следва да се отчете, че подобно грубо нарушение оказа предвидимо голямо влияние на протеклите избори, резултатите на което определят тежката политическа криза в настоящия момент Нещо като „ефекта на пеперудата“, с на практика същите резултати като в разказа на Бредбъри „Гръмна гръм“. Какви по-големи и тежки престъпления и респективно последствия трябва да очакваме, за да се задействат следствие и прокуратура?
Грубото неспазване на Закона за получаване на достъп до секретна информация, от министър-председателя Орешарски и и.д.председател на ДАНС, при цялата процедура на проучаване и издава на сертификат на Делян Пеевски. Няма нито един правомерен акт в този процес, с една единствена цел - мигновеното оглавяване на ДАНС от преживелия катарзис и силно мотивиран бъдещ председател. Какви са отивите за предложението за проучване на Орешарски,който не си спомня кой е номинирал Пеевски, но го предлага дни преди избора, самото проучване, извършено от експертите на ДАНС за 4 (четири) дни, два от които почивни, преминаване на задължителното многочасово обучение (оформя се с положени изпити и съответни подписи) и издаването на сертификата преди встъпване в длъжност – целия ред е „предумишлено“ потъпкан, от лицата заемащи висши длъжности в държавата, при изпълнение на преките им задължения. По ясен случай трудно мога да си представя, но Р. Василев не е сезиран, и разбира се той не живее в РБ, няма никаква информация и не може да проверява „всички“ случаи на издаване на такъв тип сертификати. Вероятно той е единствения човек в РБ, за когото този случай е един от многото и даже напълно рутинен.
Така че подкрепям петицията и предлагам да се създаде постояна страница (списък, таблица) в мрежата, която да стои на вниманието на обществото, с възможност за допълване и актуализиране – нещо като „бойкометъра“, но свързано с действията или бездействията на независимата съдебна власт.