Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Любомир

/ #3707 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-06-10 05:59

#3702: martinkunev - Re: Re: Re: Re: Re:

Не знаех за уредбата във Франция. Все още считам, че моето предложение е по-добро, но техният закон определено е по-добър от нашия.

Не знам какви са отношенията ти с родителите ми. Моят вуйчо никога не пуши в присъствието на детето си, никога не стои с цигара пред него. Когато пуши, се изолира на едно малко балконче и го прави, когато детето е излязло от стаята. Другите ми приятели пушачи никога не палят, ако са близо до мен на закрито, без да питат. Дори таксиметровите шофьори понякога ме питат (това, че трябва винаги да питат, е отделна тема). Според мен това е напълно разумно и отговорно поведение и ако в една компания пушачите не се държат така, останалите трябва да го изискват от тях. Бих предположил, че твоите родители също се държат така и няма нужда да си прекъсвате отношенията.

Искам да направя едно уточнение: по отношение на пушенето със забрани, мерки, възпитание и т. н. се целят две отделни неща: пушачите да не вредят на околните, и постепенно пушачите да се отказват от навика си (или да не започват въобще). Твърдо съм на мнение, че забраната не помага по никакъв осезуем начин за второто.

Подкрепям те, ако решиш да заминеш. Но връзката според мен е обратната: пушачите са кофти, защото обществото е кофти, а не обратното, и ти бягаш от кофти обществото. А този проблем няма да се реши със забрана.