Не на връщането на цигарения дим в заведенията


Гост

/ #3682

2013-06-08 17:58

Пушачите трябва да бъдат и ще бъдат ограничени още повече. Пушенето по трамвайни и тролейбудни спирки, в паркове и градини също трябва да се забрани. Къде тръскат пепелта си пушачите? Къде хвърлят фасовете?

Вентилирането на помещения за пушачи е фикция. Ако вентилационната система е достатъчно мощна за да изсмуква БЪРЗО ВСИЧКИЯ дим тя много бързо ще се задръсти от катранения кондензат. Това съм го видял лично в Германия още през 1983 г.

Пушенето е крайно НЕЕСТЕТИЧНО действие. Крайно неприлично е да си бъркаш в устата с нещо друго, освен вилица или лъжица, и то по строго определен начин, само при хранене. Защо за цигарите да се прави изключение? Защо да е допустимо да смачкате пожълтял и олигавен фас под носа на сътрапезника си? Ще направите ли това с някакъв друг предмет - клечка за зъби, хартийка, тампонче...?
Пушенето на публични места трябва постепенно да отмре, да се приема като крайно невъзпитано действие, както е вече в много развити страни.

хотелиери и ресторант,ори вдигат прекалено голям шум по въпроса. Защо не се оплакват собственици на фирми, че служителите им губят ценно работно време за да пушат навън? Защо синдикати не се оплакват, че членовете им търпят материални загуби, защото собствениците не има заплащат времето за пушене?

в детството ми (на 82 години съм) в софийските трамвай имаше два симетрични надписа: "Пушенето забранено" и "Плюенето забранено". по късно го замениха с общ надпис "Пазете чистота". Очевидно, плюенето постепенно отмря. )Вероятно заедно с дъвченето на тютюн.) Можете ли в днешния интериор да намерите някъде плювалник? Плювалниците навдремето бяха задължителен атрибут в хотели, гари, ресторанти, болници... Сега ги няма! След тях заминават и пепелниците!!!

НЕ ТРЯБВА ДА ОТСТЪПВАМЕ!