Петиция за референдум за обявяване на ДПС като противоконституцио

Сънародник
Гост

/ #89

2013-06-02 19:08

Здравейте.

Петицията определено е с доста важен елемент и тепърва ще се види колко от нашите съграждани са истински заинтересовани по този толкова наболял проблем като част от желанието му да изчисти двора на своя дом (България) от напълно незаконни политически организации, които са абсолютно забранени в много други страни.

Забележете положението в Брюксел и Скандинавия. То е много подобно на нашето във фундаментално отношение и наистина не виждам повод за пасивна реакция спрямо събития от такъв тип, особено когато отсрещната страна няма никакво желание за толерантност, разбиране и съвместно жителство с местното население. Там има желание единствено за налагане на религия с ужасно тревожни количества фанатизъм, заслепяващ всякаква възможност за причина. Кой би желал това?

Дали ДПС наистина защитава правата на българомохамедани и етнически турци или по-скоро биват излъгани и мамени от тази организация заради най-очевидни спекулации? Мисля, че населението ни е достатъчно умно, за да разбере какво се случва изпод носа му, въпреки наличието на доминираща деградация в много среди. Нужно е да се проучат мотивите на тази партия в дълбочина и всички ние, като граждани, сме длъжни да го сторим. Все пак сме изконните стопани на този дом и всички знаем колко отговорна задача е това.

Може би за някои наши съграждани не е съвсем на място да давам такива коментари, имайки предвид сегашното си пребиваване. Някои от нас напуснаха тази "къща" по една или друга основателна причина, но силно се надявам, че един ден ще преборим най-кошмарния си проблем - разединението и манталитета си. Именно поради тези две причини някои хора продължават да предпочитат други места за пребиваване заради липсата на взаимно разбиране и никой не може да излезе на глава с другия, било то по субективни причини или не.

Българинът все още таи голяма отрова в себе си, която вече го е поразила, даващо шанс на други лица да се възползват от тази слабост, за да приложат своите доста успешни стратегии (депутати със съмнителен граждански и етнически произход, действащи като агенти на чужди сили). Тук "Не е луд тоя, който яде баницата, а онзи, който я дава" е много на място в нашето родно положение, така че е време всички ние да погледнем дълбоко в нас самите, да си признаем своите недостатъци като индивиди и да сме откровени към самите себе си. Никой здравомислещ нашенец не би желал да става жертва на схеми от страна на зли и лукави личности, незаслужено представящи се за народни представители и водачи на българската общност.

Дали цялата политическа суматоха на родната ни сцена би предизвикала гражданска война? Може би, но не и когато положим усилия за това да подпомогнем желанията си за просперитет с действия, били те минимални или значителни.  Наистина има за всеки по нещо и всякаква ненужна завист е просто излишна и блокира така желания от всички ни напредък.

Пожелавам успех на създателите на тази петиция и всичко добро на останалите си съграждани. Дори и да има огромна злоба, то тя винаги може да бъде подменена с нещо продуктивно и полезно за всички ни във всяко едно отношение.

Поздрави!