Отворено писмо против НПСС

гост

/ #16 НПСС

2013-03-26 15:59

Коментар към статията на
http://www.frognews.bg/cat_103/news_52081/

неДимитър неТанев Петък, 1 Март 2013, 17:51:03

НПСС е креатура на бившия главен секретар на МОН Димитър Танев, сега говорител на "България на гражданите" (може би защото и Дани Вълчев е там?). Той гордо нееднократно е заявявал, че е създател на тази възпроизвеждаща се група от помазани студенти, които в последствие биват лансирани в структурите на държавната администрация. Тяхната основна работа е да си намират поводи за купони и харчене на отпуснатите им средства. Истинската им задача е обаче да действат като скрити лимонки, когато поръчителите им (има и такива от ДС!) имат нужда от из�
�ълнители на конкретни задачи. Именно представители на този "елит" сред студентите е лансиран за назначения и по време на "конкурси" за такива. Примери искате ли?

ЕДИНСТВЕНАТА манифестация на подкрепа за престъпната група във фонда (ФНИ) беше проведена от „Национално представителство на студентските съвети”, с председател Ангел Георгиев.

От Стопанската Академия в Свищов, "вечен студент" с 3 магистратури и докторантура и по-важното човек на скандалният ректор Величко Адамов...

http://www.politika.bg/article?id=24845

Ортак на Красьо осъществи намерението си да яхне студентското ръководство в страната. Състудентът на плевенския лобист - Ангел Георгиев, ще бъде председател на Националното представителство на студентските съвети (НПСС) от 1 януари 2012 година. Това реши Общото събрание на организацията на заседание, проведено на 26 ноември в Аулата на Икономически университет - Варна.

Кандидатурата на Георгиев, който вече 9 години търка банките в раздирания от скандали университет в Свищов, бе издигната от инициативен комитет. Избран е с 27 гласа от общо 41 присъствали на събранието представители на висшите училища в България.

С новите си пълномощия Ангел Георгиев ще участва в обсъждане на закони, наредби и различни политики в университетските среди, подготвяни от образователния министър Сергей Игнатов. Причината е, че по закон освен със Съвета на ректорите просветният шеф е длъжен да се допитва до мнението и на НПСС. Самият бюджет на сдружението, както и активите, които притежава, също не са никак малки.

Дружбата между Ангел Георгиев и приятеля му Черния датира от 2007 г., когато на инфарктно събрание за ректор бе избран Величко Адамов с 59 срещу 58 гласа. При броенето се оказва, че решаващият глас е именно на тогавашния шеф на студентите в Свищов - Ангел Георгиев. Впоследствие ректорът често гостува на купоните, организирани от студентския съвет, и по-специално от председателя му, на които Красьо Черния е представян като официален спонсор.
В същото време Ангел Георгиев отрича за връзки с Черния. „Познавам го единствено като студент, като е бил там. Бяхме в една катедра, но в различни направления”, коментира той пред „Телеграф”. Георгиев отрича Черния да е бил спонсор на студентския съвет.

Всъщност връзките между състудентите се виждат и с невъоръжено око. Така например Красьо, който бе личен докторант на ректора на Свищовския университет Величко Адамов, е вписан на 1 март 2008 г. с тема „Ефективност на портфейлния мениджмънт при колективните инвестиционни схеми”. 4 дни след това Ангел Георгиев е вписан в същата катедра със съседен факултетен номер и с почти същата тема. Само заглавието е видоизменено - „Оценяване на портфейлното представяне на инвестиционните фондове”. Негов научен ръководител пък е съпругата на служит
ел в университета, контролирал строежа на общежитията към вуза, направени преди години от Красьо Черния. В самите дипломни работи се повтарят цели пасажи. Имат и абсолютно еднакви бележки под линия, коментират доц. Илко Георгиев и главен асистент Георги Георгиев от Свищовския университет. „Не сме си помагали при писането на научните трудове”, отрича Ангел Георгиев.