за АЕЦ Белене

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията за АЕЦ Белене


Anonymous

#1

2012-03-30 19:13

последната перла в икономиката ни ще бъде унищожена! Екоактивисти, борете се за АЕЦ, защото той ще ни запази от шистовия газ, както и ще спаси дърветата от изсичане за огрев!

Гост

#2

2012-03-30 20:01

АЕЦ засега дават единственият начин за добив на електричество без значително замърсяване на околната селищна и производствена среда,, както и на природата.
Другата е ВЕЦ (Водно-електрическа централа). Тези източници са и най-евтини.
Всички останали "безплатни енергии" са в бъдещето.
Всеки който пречи на един толкова чакан строеж да бъде завършен качествено и навреме, вреди на България и на теб. Трябва да запазим горите си. Трябва да запазим въздуха си. Трябва да пазим всичко.

Гост

#3 Към автора на петицията.

2012-03-30 20:03

Добра инициатива.Пояснете какво става с другата АЕЦ. Перспективи.Недостатъци. за да разберат хората проблема.Научна обосновка !
ваня

#4

2012-03-30 21:03

не споделям идеята че изграждането на втора аец е положителна
ако не вярвате в това - кажете как ще спрете една евентуална авария която е на една крачка от аец-козлодуй. Обществото не знае че почти 70% от сега произведената енергия в АЕЦ Козлодую отива за износ . Няма нужда от втора без никакъв контрол по работата й, който да е сигурен. Просто тр да се спре износа на ток от вс източници поетапно. ТЕЦ ВАРНА СОБСТВЕНОСТ НА ЧЕЗ ИЗЦЯЛО ИЗНАСЯ ПРОИЗВЕДЕНОТО В УКРАЙНА А НИЕ ВЪВ ВАРНА ИМ ГЪЛТАМЕ ДИМА... ТОВА ЩЕ СТАНЕ И С НОВА АЕЦ - ТОКЪТ НЯМА ДА Е ЗА БЪЛГАРИТЕ , САМО ЩЕ УВЕЛИЧИ И БЕЗ ДРУГО БЕЗУМНИТЕ ПЕЧАЛБИ НА ШЕПА ХОРА

Anonymous

#5 Re:

2012-03-30 22:43

#4: ваня -

аец ще носи печалба за българия. Износа ни храни, не забравяйте! Атонмите централи са последната високотехнологична индустрия , която имаме - спр. предаването Референдум http://bnt.bg/bg/productions/74/edition/21649/referendum_27_mart_2012_eksperten_debat_za_bydeshteto_na_aec_belene

много доводи има за аец - преминати 4 от 7 етапа, дадени почти 2 млрд. - 1/3 от всичката сума.

аец-а ще осигури отказ от добива на шистов газ, който ще развали житницата ни. Освен отва ще спре изсичането на горите за огрев поради най-ниските си цени от вс.видове енергия!

Тази публикация е изтрита от автора на петицията. (Покажи подробности)

2012-04-01 12:35


J

#7 Re: Re:

2012-04-03 00:07

#5: - Re:

Видяхме какво стана в Япония,а тама са десетилетия напред от нас във всяко отношение.Като знам че тук всичко се строи така че една част от парите си ги прибират в джоба,как да разчитаме,че ще е сигурна втората АЕЦ ,а да не забравяме че и първата си работи.При недай си боже някаква злополука не само житницата и горите ни ще заминат ами и ние заедно с тях!!!Не съм и за шистовия газ,защо просто не използват водата толкова реки и язовири имаме и море.Да се вложат средства в обучението на бъдещите потребители-децата ,за да не растат нехайни и разхищаващи родните блага.


Anonymous

#8 Re: Re: Re:

2012-04-03 07:40

#7: J - Re: Re:

така е, но пускащия в ескплоатация АЕЦ няма да позволи да не се прави както трябва АЕЦ-а, защото ако стане бела, ще стигне и до тях - те са доста близо до нас!

освен това , както коментираха преди 2 дни по телевизията с Петър Курумбашев, АЕЦ-а в Япония беше АМЕРИКАНСКИ!

Не може да се върнем в КАМЕННАТА ЕРА И с конски транспорт, защото всеки ден гърмят газови бутилки, всеки ден има загинали по пътищата от автомобили, палят се влакове и падат самолети! А защо ще изстрелват совалки и ракети, когато някои от тях се запалиха?

Разумното използване на благата ни ще доведе до по-дългия живот на Земята (и нашия)!

 

 

ШОНИ

#9

2012-04-06 23:38

Поздравявам всички които са заинтересовани по темата /АЕЦ/.И изобщо за "България"-защото нашите "народни представители"-мислят само за пари-иииииииииииииии.