Да спасим българското образование!

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Да спасим българското образование!


Гост

#1

2015-07-05 14:45

За да върнем престижа,достойнството,уважението на българското образование! Да върнем културата на нацията си!

Гост

#2

2015-07-05 21:34

Смятам ,че промените които ще бъдат направени няма да решат проблема в образованието. Обратно ще се унищожи това ,което е изградено . Помощните училища трябва са си останат в този вид.

Гост

#3

2015-07-09 06:36

Един пример ; Преди "реформите" , младеж завършил техникум и постъпваики на работа, имаше наставник в цеха само една седмица.След това започваше самостоятелна работа на норма !Сега не знаят от къде се пуска струга..В техникумите имаше оборудвани лаборатории за практическа работа по изучаваните специалности, имаше учебно-производствени работилници в предприятията. Всичко това беше ликвидирано ! А сега се оплакваме , че няма кадри ! И така е във всички сфери на образованието! Тема за дълъг разговор :)

Гост

#4

2015-07-09 17:05

Защото образованието с течение на последните години става все по-лошо и неефективно! С новите предложения недомислиците се увеличават и има голяма опасност бъдещото поколение да бъде напълно неграмотно!
Георги

#5 Поредното безобразие!

2015-07-09 20:17

Поредното безобразие! Вече тече ударно създаване на частни начални и средни училища. Тези училища не дават гаранции за качество, а броят деца е като правило малък и има опасност тези деца да растнат твърде затворена среда, където имат възможност да общуват с малко на брой свои връстници - тясната, затворена среда е неизчерпаем извор на извратени психосоциални практики. За безобразието, наречено домашно образование не искам и да помислям. Това създава предпоставки за изключване едновременно на по-богатите и най-бедните от обществото и отразява въвеждане на архаични, допотопни, вредни и чужди на прогресивната ни традиция либертариански модели. За предвижданите начини на администриране - настоятелства, съвети и т.н. също не искам да мисля. Това също създава предпоставки за диктат, тормоз и извращения. По-скоро трябва да вървим по посока на ограничаване на частното начално и средно образование!


Гост

#6 приватизация на образованието

2015-07-11 20:51

http://rosalux-europa.info/userfiles/file/TTIP_BG_2015.pdf  

ТРАНС АНТЛАНТИЧЕСКО ПАРТНЬОРСТВО

(стр.23) ТПТИ също така цели да създаде нови пазари чрез отварянето на обцията на транснационалните корпорации. Това заплашва с нова приватизационна вълна ключови сектори, каквито са здравеопазването и образованието.

(стр15)Една от изразените през изминалата година обществени тревоги беше породената от ТПТИ заплаха за обществените услуги в Европа. Изтеклата през юни 2014 г. първоначална „оферта“ до САЩ за либерализация по твърждава, че всички медицински, здравни, социални, образователни (на всички равнища), пощенски, финансови, далекосъобщителни, транспортни, енергийни, водни, екологични и културни услуги са предмет на обсъждане за партньорството, като вече съществуват съществени ангажименти в множество сектори, които осигуряват на американските корпорации пълен достъп до пазарите на услуги в страните-членки на ЕС.


Гост

#7

2016-07-27 14:00

Законът за предучилищното и училищното образование ще обърка още повече образователната система, учителите, учениците и техните родители. Ще пострада българското образование!

Гост

#8

2016-09-30 17:03

ZA6TOTO SAVPADA SAS MOETO MNENIE!

Гост

#9

2016-09-30 17:12

''Това заплашва с нова приватизационна вълна ключови сектори, каквито са здравеопазването и образованието.'' Така е в сащ, но не в европа. Нали България е членка на ес, а не на сащ? Защо тогава се развива по посока на големите античовешки корпорации, а не по една нормална социална система?


Anonymous

#10

2016-10-04 22:09

Съсипаха децата.Кой ще мисли в България,явно не българите.Трябват им хора неграмотни и управляеми.
С тези реформи точно ще ги получат!