Да спасим НАШАТА детска градина - ОДЗ "Детелина" гр.Мизия


Гост

#1

2015-07-02 19:35

Доколкото зная става въпрос да се закрие групата на 5-годишните деца, тези които подлежат на задължителна предучилищна подготовка

Гост

#2

2015-07-02 19:47

Подкрепям петицията, защото има възможност да се спаси детската група, но няма разбиране, колегиалност и съпричастност...

Гост

#3

2015-07-02 20:15

Защото имам дащеря и бих искал да ходи в тази децка от колкото в центъра защото ми е близо тук.

Гост

#4

2015-07-02 21:32

Образованието е в основата на всеки Човек!

Гост

#5

2015-07-02 21:54

Защото децата са бъдещето на този вече полуразрушен град и те са надеждата,че тук ще има живот!
Лили

#6

2015-07-02 22:41

Подписах, защото вярвам, че в малки населени места като Мизия на хората им е трудно да се справят, и всъщност ролята на местната власт е именно това - да облекчава гражданите си. За това подобна мярка със сигурност плаши хората, не само заради разстоянието и оставането без работа, но и заради опасността да има още една изоставена сграда в града. И всъщност издръжката едва ли е толкова голяма за администрацията? 


Гост

#7

2015-07-03 05:18

Това, което се случи в Мизия след наводнението беше трагедия. Не бива да допускаме повече негативи в живота на тези хора и техните деца. Детските градини трябва да се множат, а не да се затварят!

Гост

#8

2015-07-03 05:47

Малко ли се измъчиха хората, ами сега и съкращения. Явно някой наистина иска да изгони хората и да си купи град на безценица

Гост

#9

2015-07-03 06:55

Подкрепям,защото имам дъщеря, която посещава тази детска градина, по-близо ми е, а и детето ми е свикнало да ходи тук

Анатоли Дахлев

#10

2015-07-03 09:03

Градът има нужда от детската градина в този квартал, защото не стига че на много семейства сега им е трудно да се справят с ежедневието, а сега ще се наложи да тичат с дечицата 45 минути до центъра в летните жеги, да не говорим за зимните 5-6 месеца в дъжд, студ и сняг до колене. Кмете, "заместнико, не ви ли досрамя накрая?! Защо искате да съсипете нещо толкова нужно и добро? Лично аз надушвам отново лични саморазправи! Крайно време е да престанете!!!!


Гост

#11

2015-07-03 09:47

Подписах тази петиция, защото дъщеря ми ще бъде в подготвителна група, а точно нея смятат да закрият.
Смятам, че ОДЗ Детелина е място, в което нашите деца могат да се развиват чудесно. Не съм съгласна да се закрие тази детска градина, чийто персонал може да подготви много добре нашите деца, които са нашето бъдеще!!!!
Ирена

#12

2015-07-03 10:10

Благодарим на всички,които подкрепихте петицията и споделихте мнението си!Вярваме,че разумът ще надделее,така че моля,продължавайте да подкрепяте!


Гост

#13

2015-07-03 12:35

Za6toto moeto dete pose6tava gradinata i sam mnogo dovolna ot personala i otditektorkata 4erganska blagodarq im ot sarce za grijite koito polagat za moeto dete i za vsi4ki drugi

Гост

#14

2015-07-03 13:33

За да остават младите хора в България, за да искат да имат деца!

Гост

#15

2015-07-03 17:07

Moeto dete parvo be6e v nezabravka na gradina no..... Ne bqh dovolna deteto mi ne be6e gledano kakto trqbva idva6e si vinagi gladno i pie6e mn voda pla4e6e po cql den tam no q premestih v detelina korenna promqna i v povedenieto i i sas vsi4ko ostanalo grijite koito polagat vsi4ki u4itelki leli4ki i direktorkata za moeto dete sa za po4it i uvajenie zatova molq vi podkrepete ni vsi4ki neka zapazim gradinata sas celiqt si uiut i toplota elate i vijte kolko e 4isto i hubavo kakvi hubavi legla imat kolko mn igra4ki hubav remont e napraven i taka natataki nai ve4e sam maika i da sa me ubejdavali 4e deteto mi e bilo dobre tam az si poznavam deteto tuk v detelina e dobre golqma razlika ima da znaete


Гост

#16 Re:

2015-07-04 06:34

#15: -  

 Pi6a pak samo iskam da kaja 4e nqkoi hora si mislqt 4e ai puskame decata na gradinka a te da si zapalvat rabotnoto vreme s drugi zanimaniq a ne da se grijat za decata li4no az ne bqh dovolna ot grijite za moeto dete sega kato e v detelina sam spokoina 4e deteto mi 6te bade obgrijvano kakto podobVa i namq kato ida da q vzema da vijdam kak o4i4kite sa i naduti ot rev ili pak da q zavarvam vinagi da sedi na 1 stol sama i da pla4e tova e

Снежи Гергова

#17

2015-07-04 09:16

И двете ми дечица са посещавали ОДЗ"Детелина",малкото все още го прави.Аз самата там съм израснала..Изключително доволна съм от грижите,които полагат към детето ми.Самата градина обгръща с топлина и любов,а пък след ремонта там е като в приказка..Преди време положението с бройките на децата беше почти същото...От ОДЗ"Детелина" се прехвърлиха бройки в ОДЗ"Незабравка" за да се сформира група и тогава нашата градина не изпрати дечица за първи клас..Нямаше тържество"Довиждане детска градина,здравей първи клас".Сега не е ли редно да има баланс и да ни се върне жеста като се прехвърлят бройки в обратна посока- от ОДЗ "Незабравка"към ОДЗ"Детелина"?Защо пак нашата градина е ощетена?..Защо пак от нея се взима?..Защо винаги везната натежава в полза на ОДЗ"Незабравка?..С годините всички родители усещаме че не само градината,но и нашите децича са по-ощетени от другите?Не са ли всички дечица равни,нали са жители на един и същи град,граждани на една и съща република?Недопустимо е дори да се помисли да се затвори такъв детски рай....Твърде много средства се хвърлиха там,за да пустее това място..Твърде много усилия,труд и спомени  ще отидат на вятъра...Лесно е да се удари чертата....трудно е да се среже лентата....

родител

#18

2015-07-04 11:24

И като ни отидат децата в ОДЗ"Незабравка" пак ли ще  бъдат настанени във физкултурния салон на походни легла,от които падат от време на време докато  спят?Значи да земенят новите удобни легълца със стари може би от нашето време тръби и матраци..?Уютните светли и просторни занимални с неприветливи,мрачни и неуютни помещения,в които от време на време ги навестяват и хлебарки?..Тази натрапчива показност на ОДЗ "Незабравка"вече ни идва в повече....Значи ли че като от ОДЗ"Детелина" не се качват всеки ден снимки от работеното с децата,не се работи достатъчно..?Напротив...за да работиш със сборни групи мисля че е по-трудно...С чисти групи и деца на една вързаст дали не е по-лесно?Защо винаги децата от ОДЗ "Незабравка" печелят конкурси..?Дали нашите деца са по-глупави или некадърни..?Да не би да са второ качество???Дали директорът на ОДЗ"Детелина" е по-малко стойностен и достоен от другия директор за призове и награди?..Дали госпожите са по-ниско квалифицирани и не хранят семейства..?Наистина ли няма от какво друго да се направят икономии,та сте тръгнали да ги правите на гърба на децата..?

свещ. Дилян Тенджерски
Гост

#19

2015-07-04 17:05

свещ. Дилян Тенджерски
Като енорийски свещеник на моя роден град Мизия с болка в сърцето се обръщам към всички мои събратя. Нека към този сериозен проблем да подходим всички заедно с голяма отговорност. Не бива да се допуска в слънчевата детска градина, да не се чува детски глъч и песен. Нека милеем за съграденото и с любов да го почитаме. Вярвам, че божията воля ще пребъде над злото.
Мили деца и родители, с молитва в сърцето за праведност оставам ваш събрат в доброто ви дело!


Гост

#20

2015-07-05 05:51

ZAKRIVANETO NA DETSKATA GRADINA E PALHO BEZUMIE, Molim , Vi gospoda upravnici, vslushaite se v glasa na naroda i ne lishavaite decata ot prekrasnata detska gradina v kvartal Novo selo. Neka zdraviq razum progovori i vzemete pravilnoto reshenie, za da imame naistina vqra v upravnicite na grada ni.

Гост

#21

2015-07-05 08:01

За да не се загуби Българското...

Гост

#22

2015-07-05 19:38

ТОВА Е БЕЗУМИЕ-ДА СЕ ЗАКРИЕ ЕДНО ПРЕКРАСНО ДЕТСКО ЗАВЕДЕНИЕ!ДЕЦАТА ИМАТ НУЖДА ОТ НЕЯ-ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ЩЕ БЪДЕ АКО ТОВА СЕ СЛУЧИ!СИЛНО СЕ НАДЯВАМ, ЧЕ СПРАВЕДЛИВОСТТА ЩЕ НАДДЕЛЕЕ!УСПЕХ, Г-ЖО ЧЕРГАНСКА!!!
Учител

#23 Re: Гост

2015-07-06 20:08

#15: -  

Р аботя от 32 години в "Незабравка" и не помня деца да са ни напускали да се местят в "Детелина" и и недоволни родтели.Но помня през зимата на 2012 г. как се преместиха 13 деца от "Детелината" при нас,поради недоволство на родителите .И не им беше далече и не ги плашеха преспите.Идваха чак от "Врачанско шосе".Не е коректно да си измисляте подобни истории,защото никой не иска да ви закрива градината.А директорката ви иска да вземе чуждите деца,за да си спасява градината.Нещо,което никак не е почтено.Родителите вече се възмущават от поведението й.Когато при нас закриха групата с 12 деца,директорката ни не поиска децата от "Детелината",за да си запази групата.А си понесе неприятностите иотговорността и я закри.

Възмутен родител

#24

2015-07-06 20:49

Вашата директорка винаги е ламтяла за децата на ОДЗ"Детелина",затова и постоянно се правят агитации на родители да прехвърлят децата си при тях.Самият аз съм бил агитиран преди време.Сега пък с този ремонт,дарения и това ново обзавеждане  на ОДЗ "Детелина"завистта и направо стигна краен предел.Незнам кои родители се възмущават от поведението на Г-жа Черганска,но знам че ниско пада Г-жа Тодорова всеки път когато подава сигнали и предизвиква проверки на ОДЗ"Детелина"..Това почтенно ли е питам аз?!

гост

#25

2015-07-06 20:51

Абе хора за какви чужди и ваши деца става дума.Как може такава нападателнос  да има,тука никой не ви обижда градината и не видяхме некой да ви обижда,а само вие с такава злоба нападате.На кого са тия деца,надписани ли са че нещо става грозно да ви слуша човек.Имаме право като родители от този край на града да имаме удобство за децата и за това трябва да остане и групата и градината.Какво ако оставите да се разберат  родители и учители или на вас не ви харесва така.Да не мислите че родителите не си говорим и не знаем как ги настройвате или трябва и имена да споменаваме.Засрамете се защото сме оставили децата си на вас и на това ли ги учите.След като родители пишат тук значи са били недоволни ,всеки има право на мнение .Възмутени сме от грозния тон на директорката на "Незабравка",и сега и вие ,защото от другата детска никой никъде не ви обиди или нагруби.