ВЪРНЕТЕ ДУНАВ НА РУСЕ!

ПЕТИЦИЯ НА ФЕНОВЕТЕ НА ДУНАВ РУСЕ

Ние, феновете на ФК Дунав Русе, водени изцяло от обществен интерес настояваме в кратки срокове да се намери адекватно решение за домакинствата на отбора до започването на ремонтните дейности на Градския стадион в Русе. За целта предлагаме изготвяне на споразумение между Министерство на младежта и спорта и Община Русе от една страна и Български футболен съюз от друга страна относно следното:

1.) ММС и Община Русе в духа на приетото от Правителството на Република България решение за субсидиране на ремонта на Градския стадион в Русе гарантират пред БФС волята, готовността и неотменимия си ангажимент да изпълнят дейностите по покриване на условията за провеждане на мачове от "А" група на съоражението в града в най-кратките възможни срокове.
2.) БФС отчитайки горното, както и водейки се изцяло от интереса си да промотира и развива футболната игра, издава временно разрешение на Градския стадион в Русе да приема мачове от сезон 2016/2017 при настоящото състояние на съоражението до приключване на процедурата по закона за обществена поръчка с избор на изпълнител и подписване на договор за изпълнение, но не по-късно от 15 ноември 2016.

Феновете на Дунав Русе смятаме, че това решение е оптималното, което взима предвид интерсите на русенската общественост и отчита стремежа на БФС към повишаване качеството на условията по българските стадиони. Също така смятаме обаче, че това трябва да става с ясен план, а не стихийно. Считаме, че инфраструктурните и транспортните дадености в северна България са такива, че не позволяват безопасно пътуване между градовете на големи групи от хора и е редно периодът, в който ФК Дунав ще домакинства извън Русе да се ограничи само до момента на започване и завършване на конкретните ремонтни дейности. В допълнение, смятаме, че състоянието на Градския стадион след проведените ремонти от страна на Община Русе в последните години е такова, че съоражението категорично може да приеме зрители без да представлява опасност за техния живот и здраве и такова споразумение е технически изпълнимо. Също така смятаме, че БФС трябва да бъде партньор на клубовете и феновете и да работи активно в тази посока, а не да бъде пречка.

Настояваме проблемът да се разреши в най-кратки срокове и Дунав да приеме следващото си домакинство срещу Пирин Благоевргад на Градския стадион в Русе.


ВНИМАНИЕ: Трябва да предоставите валиден e-mail и да потвърдите подписа си чрез линка, който се прати на електронната Ви поща

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Fanclub Dunav Forever да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook