Учени в защита на парк "Бедечка"

ДО

 

Г-н Живко Тодоров,

кмет на Община Стара Загора

 

Г-н Емил Христов,

председател на Общинския съвет

в Стара Загора

 

Общински съвет – Стара Загора

 

"Кауфланд България ЕООД &Ко" КД

"Лидл България ЕООД &Ко" КД

"Феърплей къмършъл" АД

"Сентрал парк Загора" ЕАД

Сдружение “Бахчи Бедечка”

 

КОПИЕ

 

Министерство на регионалното развитие и

благоустройството

Министерство на околната среда и водите

 

 

ОТВОРЕНО ПИСМО


Уважаеми госпожи и господа,

С изненада разбрахме, че в Стара Загора се подготвя застрояване на голяма част от парк „Бедечка”. Питаме се нямаше ли как да се направи нов квартал на града някъде другаде, а зелената площ да бъде запазена. Сигурни сме, че общината има възможност да наложи това.

Ние сме старозагорски учени, които живеят по света. Част от спомените ни са свързани с този парк. Убедени сме, че възможностите за развитие на бизнеса и на строителството едва ли ще секнат, ако паркът бъде запазен и облагороден. Затова ние и съпричастни с нас колеги се обръщаме към инвеститорите и към собствениците на имоти: имате прекрасен шанс да направите нещо значимо – запазете парка и заедно с ръководството на общината потърсете други варианти! Убедени сме, че има.

Колкото до въпросното ръководство на общината – представете си само каква възможност имате да останете в историята на града! Просто запазете парка! Ще свърши доста повече работа от всичките спечелени европроекти, изметени улици и предизборни плакати.

Госпожи и господа, докато ни няма, някой явно е вече е започнал да нарича парка „квартал”. За съжаление Стара Загора ще ни загуби като евентуални новодомци във въпросния „квартал”, това е ясно. Боим се обаче, че Стара Загора може да ни загуби въобще.
Надяваме се това да не се случи.

Поздрави и умната!
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )