Подписка в подкрепа на президента Росен Плевнелиев

Свържете се с автора на петицията

Уважаеми господин Миков! Уважаеми господин Плевнелиев! Уважаеми господин Борисов, господин Станишев, господин Местан, господин Сидеров!

2013-07-20 17:07:06

Подписката в подкрепа на действащия и законно избран президент на страната, на политика с най-висок обществен рейтинг, е протест към видимите опити за дестабилизация на президентската институция, принизяване ролята на господин Плевнелиев, като обединител на нацията. Категорично не приемаме изкривяването на факти, избирателното и фриволно тълкуване на публичните изказвания на президента, внушения към обществеността за намесата му  в работата на изпълнителната  власт и обслужване интересите на ПП ГЕРБ.  Подобни прийоми нагнетяват скрито и открито недоволство към управляващата коалиция, затвърждават подозренията за предсрочни „апетити” и към президентската институция, с цел  затваряне на властовия „обръч” в рамките на управляващото мнозинство, та макар и с цената на ескалация на обществено напрежение и разделение на нацията.

Избрах да Ви известя за тази подписка, когато достигне  1105 подписа, за да припомня  за личния принос на някои от Вас към погазване на закона на 11 май, 2013 година, когато опорочихте деня за размисъл, и дадохте недвусмислен знак, че зачитането на правилата не важат за Вас, че партийните Ви интереси и правото на гражданите спокойно да обмислят вота си, се разминават.

На 11.05.2013 година държавността бе срината в името на няколко гласа повече, което обикновените хора, свикнали да спазват правила, и очакващи същото и от политиците, никога няма да забравят. На тази дата се постави рязка разделителна линия между властимащите и властнямащите, с недвусмислена подсказка, че Законът е безгласна „буква”, когато обслужва лични интереси в пътя към така жадуваната власт. Беше и много лош пример за подрастващите.

За съжаление, грозните политически престрелки не спряха и след тази дата, а на българския народ бе отредена ролята на безмълвен статист в политически сюжет, който не е негов. Народът има правото да избира народни представители, а всичко, което се случи след вота, е Ваша авантюра, към която не искаме да бъдем съпричастни, и категорично не приемаме. Искаме работещи институции, защото те съществуват заради народа, а не заради интересите на една или друга партия. Личните  конфликти ги решавайте на четири очи, и, ако Ви е възможно, не ни превръщайте в страна в задкулисните си планове и властови амбиции. Ако продължавате да нагнетявате напрежение, към днешна дата с компроматна канонада към президента Плевнелиев, ще носите персонална отговорност, ако народът реши сам да въздаде справедливост и да Ви припомни кой е суверен. Все пак не трябва да се забравя, че добрите държавници управляват заедно с народа, а посредствените просто го управляват! Първите записват имената си с главни букви в "златните" страници на историята, а вторите - в "дребния шрифт" и под черта.

 

Очакваме малко повече чистота  и отговорност в помислите и делата! Господин Росен Плевнелиев е мажоритарен избор и следва да приемете този факт, ако милеете за страната и гражданския мир. България трябва да я има и след Вас!

И преди да предприемете, директно или индиректно,  поредната атака, срещу президента, припомнете си мисълта на Боб Марли: "Преди да ме посочиш с пръст, погледни дали ръцете ти са чисти!"

 

 

 


N. GeorgievaСподелете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи

Как да популяризираме една петиция?

  • Споделете петицията на стената си във Facebook и в групи, свързани с темата на петицията Ви.
  • Свържете се с приятелите си
    1. Напишете съобщение, в което обяснявате защо сте подписали тази петиция, защото хората са по-склонни да я подпишат, ако разберат колко важна е темата.
    2. Копирайте и поставете уеб адреса на петицията във вашето съобщение.
    3. Изпратете съобщението чрез имейл, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram и LinkedIn.