За да има наука в България!

Свържете се с автора на петицията

Не допускайте закриването на обсерваторията в Стара Загора!

2013-07-10 00:33:29

Здравейте,

Искам отново сърдечно да ви благодаря за подкрепата, която оказахте на нас и нашите колеги в България като подписахте петицията "За да има наука в България" в края на миналата година!

С това съобщение ви призовавам да ни помогнете да попречим на Община Стара Загора да унищожи обсерваторията в града. Проблемът не е само регионален, защото по подобен начин вече бе заличена обсерватория в Сливен преди години. Ако този процес послужи за пример и се повтори и с останалите обсерватории в страната, това ще доведе до пълното унищожаване на една от малкото останали отлични институции за подготовка на бъдещи учени и преподаватели в България. Като искам да подчертая, че много от нас, които написахме петицията "За да има наука в България" сме направили първите си стъпки в науката именно в обсерваториите из цялата страна.

Трябва да спрем навреме заличаването на една образователна и културна институция с половинвековна история, която категорично е доказала с годините своята необходимост и ефективност. Затова ви призовавам да подпишете петицията "Не допускайте закриването на обсерваторията в Стара Загора!", която можете да намерите на този адрес:

http://www.peticiq.com/obs_sz

Нека заявим на управляващите, както на местно, така и на национално ниво, че българското общество желае в България да останат качествени образователни институции!

С уважение,
Светлин Тасев


Светлин Тасев

Протест на учените и студентите на 17 декември в София

2012-12-15 19:08:42

Здравейте,

От името на авторите на отвореното писмо искам сърдечно да ви благодаря за подкрепата, която оказахте на нас и нашите колеги в България!

С това съобщение ви призоваваме да подкрепите втория протест на учените и студентите, който ще се проведе на 17 декември 2012 (понеделник) от 11 часа пред фонтана на Президентството в София. Протестът е под надслов "Срещу геноцида на международно признатите български учени, избрали да работят за България!" Ще сме ви признателни ако разпространите информацията за този протест.

Нека всички, които са солидарни с исканията на българските учени, се присъединят към протеста!

Нека заявим на управляващите, че българското общество желае в България да се развива истинска наука!

С уважение,
Светлин Тасев


Светлин ТасевСподелете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи

Как да популяризираме една петиция?

  • Споделете петицията на стената си във Facebook и в групи, свързани с темата на петицията Ви.
  • Свържете се с приятелите си
    1. Напишете съобщение, в което обяснявате защо сте подписали тази петиция, защото хората са по-склонни да я подпишат, ако разберат колко важна е темата.
    2. Копирайте и поставете уеб адреса на петицията във вашето съобщение.
    3. Изпратете съобщението чрез имейл, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram и LinkedIn.