Петиция против подписването на договор от страна на Република България със Световната здравна организация (СЗО).

Свържете се с автора на петицията

Актуализиране на информацията по петицията.

2022-05-28 11:08:30

Здравейте! На 18.04.2022г. изпратихме петицията по имейл до:

- Всички 240 народни представители;

- Централите на парламентарно представените партии;

- Президента;

- Омбутдсмана;

- Министерски съвет.

Отговор към днешна дата 28.05.2022г. все още няма. Изпращаме това съобщение, защото хората трябва да знаят, че онези приказки за вслушване в народа и диалог между народни представители и гражданите, които ги слушаме от всички парламентарни групи и народни представители, са само сладки приказки. Изводите са за Вас.

https://www.facebook.com/NationalAssociationBran

Искаме да ви приканим да се присъедините към нашите канали за комуникация и да предложите каква да е следващата инициатива, която да задействаме и в която да вземете активно участие.

 

Вайбър:

https://invite.viber.com/?g=kRzwAKWv0U7bhLwtOBqLHpN62rtjYZDL

 

Телеграм:

https://t.me/+X6F0mcFlyD0yNWZk

 

Фейсбук:

https://www.facebook.com/groups/iniciativen.komitet.na.bran


Инициативен комитет БРАН

Текста който изпращаме до съответните инстанции

2022-04-18 18:37:46

Здравейте!
Това е текста който разпращаме до съответните инстанции които сме упоменали в петицията.

 

До:

Министерски Съвет;

Президентството;

Омбудсмана на републиката;

Народните Представители;

Централите на парламентарно представените партии.

Петиция на Национално Сдружение Бран против подписването на договор от страна на Република България със Световната здравна организация (СЗО) и други глобални организации за наднационални конвенции, споразумения и други „международни инструменти“ без провеждането на обществено обсъждане и референдум.

Петицията е разписана от над 20000 души.https://www.peticiq.com/protiv_dogovor_szo

В свое съобщение до медиите от 1 декември 2021 г. СЗО съобщава, че „Световната здравна асамблея е постигнала съгласие за стартиране на процес за разработване на историческо глобално споразумение за превенция, готовност и реакция при пандемии“. Съгласието е постигнато сред всички 194 държави членки, включително България. Според предварителни данни на СЗО, ще бъде създаден междуправителствен орган за преговори, който трябваше да проведе първото си заседание до 1 март тази година, но в общественото пространство така и не се появи официална информация това случило ли се е и кога и къде, ако е факт. Пак според същата СЗО второто заседание на междуправителствения орган за преговори трябва да се проведе до към 1 август тази година, а след това органът да представи доклад за напредъка по време на 76-ата Световна здравна асамблея през 2023 г. с цел инструментът да бъде приет до 2024 г.

Считаме за особено притеснително обстоятелството, че под невинната маска на грижа за хората се планира някакъв неясен засега надправителствен орган да взима решения за собствената ни държава, вместо оправомощените за това национални и местни власти по силата на нашия избор на парламентарни и местни избори. С други думи, хора, които не познават държавата ни и нейните специфики, ще имат в ръцете си властта и силата да решават кога да спират икономическия и обществения живот в страната ни и какви противоепидемични мерки да бъдат въвеждани, което засяга всеки от нас, включително децата ни, които в продължение на близо три години бяха разигравани да учат ту от вкъщи, ту на училище без обаче да могат да излизат от класната стая, овързани с маски на устите и лицата, за да не заразят, не дай си Боже, някого, с вирус, чиито последен вариант според здравни и други специалисти много наподобявал сезонния грип с единствената разлика, че продължавал по-дълго по време!

Същата СЗО преди две години и половина набързо прекрои медицината и дотогавашната наука - проучвана, доказвана и изучавана в продължение на столетия, дори хиляди години, променяйки официалното определението за пандемия! Спомняте ли си, че заветната пропорция за „отваряне” и „падане” на мерките бяха 250 на 100 000? И това важеше и за щама, който много наподобявал сезонния грип. Спомняте ли си? А сега една цифра за сравнение – до 2019 година грипната ваканция винаги се обявяваше в края на януари и началото на февруари, когато заболеваемостта достигнеше 243 на 10 000, което ще рече 2430 на 100 000 – значи, ако заболеят 250 на 100 хиляди от вирус сходен с този на сезонния грип затваряме всичко, но чакаме от сезонния грип да заболеят 2500 /!!!/ на 100 хиляди, за да вземем мерки?!

Считаме, че политиката на СЗО по отношение на пандемията от Ковид-19, беше неадекватна, хаотична и нанесе повече вреди, отколкото ползи, на държавите, които следваха наложените от организацията мерки. В резултат именно на тази политика бяха нарушени икономическите и социални връзки както в ЕС, така и вътре в самите държави-членки, преустановиха се социалните контакти, което доведе до психични заболявания и самоубийства, нарушиха се редица човешки права – правото на свободно придвижване, правото на труд, правото на здравеопазване и образование, дори и правото на информация относно безопасността на ваксините срещу Ковид 19. Поради отлагане на плановите операции в продължителен период от време, което на практика представляваше отказ от предоставяне на лечение, много хора изгубиха живота си въпреки че редовно са плащали здравните си осигуровки. Намираме за недопустимо да се спасява животът на хората с мерки, които ги убиват или увреждат непоправимо. Недопустимо е също така да се осъществява тотален контрол върху личния и обществен живот на гражданите, както и да се провеждат експерименти с живота и здравето им, и това да се оправдава с грижа за тях самите.

Призоваваме за широко и открито оповестяване на всички данни, проекто-документи и документи, предложени за обсъждане и/или подписване от страна на Република България или нейни представители, които са предмет на работата на посочения по-горе междуправителствен орган, работна група или други междуправителствени органи.

Национално Сдружение Бран се обявява категорично против подписването от страна на Република България на наднационални споразумения без провеждането на обществено обсъждане и референдум преди това. Конвенция, споразумение или друг международен инструмент са правно обвързващи съгласно международното право.

Дата 18.04.2022 г.


Инициативен комитет БРАН

Имаме регистрация на сдружението

2022-04-08 07:43:36

Здравейте!

Има чудесна новина за всички които са подписали Петиция против подписването на договор от страна на Република България със Световната здравна организация (СЗО).

Сдружението има регистрация, казва се Национално Сдружение Бран. В момента дооформяме текста който ще адресираме и в понеделник или вторник ще го изпратим до съответните инстанции. Когато окончателния вариант на текста е готов ще ви го изпратим на имейлите.


Инициативен комитет БРАН

Петиция против подписването на споразумение със СЗО

2022-03-01 19:08:54

Здравейте!

 

В процес сме на регистрация на гражданско сдружение по закона за ЮЛНЦ в обществена полза. Това го правим с цел да можем да адресираме от името на сдружението тази петиция до съответните институции и организации които смятаме, че биха взели под внимание тази петиция. Сдружението за в бъдеще ще се занимава и с други граждански инициативи, които желаем да реализираме.

При интерес от Ваша страна, предлагаме да се присъедините към следните групи в телеграм, вайбър и фейсбук, където ще можем да поддържаме връзка и реализираме следващи идеи.

 

Вайбър:

https://invite.viber.com/?g=kRzwAKWv0U7bhLwtOBqLHpN62rtjYZDL

 

Телеграм:

https://t.me/+X6F0mcFlyD0yNWZk

 

Фейсбук:

https://www.facebook.com/groups/iniciativen.komitet.na.bran


Инициативен комитет БРАН

Вече минахме 7000 подписа!

2022-02-23 17:38:55

Здравейте!

Вече минахме 7000 подписа!
Напомням, че целим да достигнем минимум 10 000 подписа. Можете да помогнете за каузата като споделите петицията в групи, страници и сред ваши приятели и познати.

Разпространявайте следната връзка:

https://www.peticiq.com/protiv_dogovor_szo?fbclid=IwAR35mGJwxj4nGZ4r-DCsaTJWpQJS_L9-nwRRzYtcVnELha6OYcT2QfmVAKk

 

Като съберем 10 000 подписа ще адресираме петицията до:

- Министерски съвет;

- Президентство;

- Омбудсмана на републиката;

- Народните представители;

- Централите на партиите.


Инициативен комитет БРАН

Разпространение на петицията

2022-02-12 18:43:37

Здравейте!

Целим да достигнем 10 000 подписа. Можете да помогнете за каузата като споделите петицията в групи, страници и сред ваши приятели и познати.

Разпространявайте следната връзка:

https://www.peticiq.com/protiv_dogovor_szo?fbclid=IwAR35mGJwxj4nGZ4r-DCsaTJWpQJS_L9-nwRRzYtcVnELha6OYcT2QfmVAKk

 

Като съберем 10 000 подписа ще адресираме петицията до:

- Министерски съвет;

- Президентство;

- Омбудсмана на републиката;

- Народните представители;

- Централите на партиите.


Инициативен комитет БРАНСподелете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи

Как да популяризираме една петиция?

  • Споделете петицията на стената си във Facebook и в групи, свързани с темата на петицията Ви.
  • Свържете се с приятелите си
    1. Напишете съобщение, в което обяснявате защо сте подписали тази петиция, защото хората са по-склонни да я подпишат, ако разберат колко важна е темата.
    2. Копирайте и поставете уеб адреса на петицията във вашето съобщение.
    3. Изпратете съобщението чрез имейл, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram и LinkedIn.Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...