Ние искаме оставката на членовете на управителния съвет на БФВ!

Свържете се с автора на петицията

Пипалата на Делян Пеевски в БФВ

2013-06-17 14:46:27

Пипалата на Делян Пеевски в БФВПарламентът – нашият, българският, върху чиято сграда пише „Съединението прави силата” одобри скоротечно, като на шега кандидатурата на угодния за всяка власт Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Новината зашемети цялата нация. Състояние на амок след тежък нокдаун! Да, българският народ има висок праг на поносимост към болката - когато стане нетърпима изохква и очаква да отмине, но тези дни сякаш се отключи някакъв инстинкт за самосъхранение като пред смъртна опасност…


Повече от година ние – хората, обединени във фейсбук групата „Против уволнението на Радо Стойчев (https://www.facebook.com/groups/zaradostoichev/) информираме отговорните институции за нередностите, извършвани във волейболната ни федерация и очакваме адекватна ответна реакция. Миналото лято, точно в пика на общественото недоволство срещу нейния председател – Данчо Лазаров, тя набързо и съвсем изненадващо, подобно на скоропостижното назначение на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, беше щедро подкрепена от „любимата банка на държавата” КТБ и „телевизията на народа” Тв 7 – банката стана генерален спонсор на федерацията, а телевизията получи правата за излъчване на мачовете от Световната лига. За всеки българин, интересуващ се дори и бегло от случващото се в страната със сигурност е известно каква е връзката на Делян Пеевски и симпатичната му майка с въпросните банка и медия. (по темата: в. „Капитал описва подробно професионалния възход на настоящия/бивш шеф на ДАНС http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2013/06/14/2081760_nomerut_na_peevski/). Връзките и зависимостите са ясни, остава да висят въпросите как и на каква цена се изграждат те, как и срещу какви ангажименти обикновен млад българин, незавършил още висшето си образование се превръща в едно от „свинските черва”, оплели държавата ни, как и защо оплитането се извършва последователно и целенасочено от всяко българско правителство?


Повече от годна всички ние в тази фейсбук  група се опитваме да докажем, че случващото се в българския волейбол не е просто маловажен спортен проблем, раздухван от емоционални фенове, а симптом за състоянието на държавата ни; че публичната саморазправа с един кадърен българин (треньорът Радостин Стойчев) съвсем не е случайност и еднократен акт, а симптом за отношението към честните и можещи хора в страната ни; че честните и можещи хора се изтласкват в ъгъла за сметка на посредствените и безскрупулни и тази линия на поведение се спазва неотклонно от всяка власт. Този омагьосан кръг някак логично се затваря като примка над главите ни, когато след думичките посредственост и безскрупулност последва името на Делян Пеевски … По-нататък думите потъват в безсмислие. Има смисъл само в действията!


След звучната плесница, зашлевена върху надеждите и достойнството на целия български народ, остава гневът да се излее в протести. Ще протестираме и ние – на мачовете от Световната  лига във волейболните зали на София и Варна. Ще го направим шумно и категорично! Каузата е една – бъдещето ни, а безчинствата в БФВ са само брънка от цялата схема, която просто трябва да бъде разплетена! „Съединението прави силата”. Подкрепете ни!


Феновете на Българския Национален Отбор по Волейбол

БФВ - злата мащеха на българския волейбол

2013-06-04 18:49:56

Този клип е създаден от група фенове на волейбола.
Преди година, провокирани от катаклизмите в мъжкия национален отбор осъзнахме, че отговорността ни на привърженици не се изчерпва само със стискане на палци за победа и усилието да скандираме „българи - юнаци". Решихме, че срещу споделените емоции, отделеното време и закупения билет имаме право да питаме, да протестираме и да търсим отговорност.

Въпросът, обединил ни миналата пролет беше: защо федерацията ни по волейбол си позволи да подложи на публично унижение най-добрия български треньор -- Радостин Стойчев като го уволни във възможно най-неподходящия момент по възможно най-безскрупулния начин?

Търсейки отговора се оказахме затрупани от лавина нелицеприятни истини. Наяве излязоха данни за финансови нарушения, неспазване на закони, конфликт на интереси... Поставихме проблемите пред компетентните държавни институции и вече година очакваме реакцията им с вяра, че гражданската ни позиция не може да бъде пренебрегвана. Уви, гласът ни на граждани тежи на везната далеч по-малко от този на гласоподаватели.

Затова сега не искаме да говорим, а да изкрещим недоволството си! И да извикаме с пълен глас още един пронизващ съвестта ни въпрос -- защо България не пожела да чуе думите на най-добрия си волейболист - Матей Казийски, преглътна сълзите му и с лека ръка се лиши от него?

Ако повече хора изкрещят, шумът ще стане нетърпим!

Споделете в социалните мрежи!

Видеото тук!


Феновете на Българския Национален Отбор по Волейбол

Първата малка победа!

2012-05-16 14:05:18

Първо голямо БЛАГОДАРЯ на всички, подписали петицията до този момент!!!

Пишейки този мейл вече сме 3780 човека, но тове НЕ Е достатъчно! Моля ВИ продължавайте да каните приятели и познати да се присъединят към каузата и да я разпространяват!!

Днес 16.05.2012г постигнахме първата си малка победа, но ТЕПЪРВА имаме още много работа. Преди 4 часа петицията беше връчена на премиера и съответно видяна и от Радостин Стойчев, Матей и Теди. Беше снимана и от много журналисти, в резултат на което отново днес 16.05.2012г от 18.40ч. в Арена Армеец е организирана среща на феновете с BTV журналиста Богомил Грозев - всякаква подкрепа е ДОБРЕ ДОШЛА!! Ще ви очакваме и няма да се спрем! МОЛЯ НЕ СПИРАЙТЕ И ВИЕ!!

Разпространявайте петицията и елате пред Арена Армеец!

Благодаря Ви !!!


Феновете на Българския Национален Отбор по Волейбол



Споделете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи

Как да популяризираме една петиция?

  • Споделете петицията на стената си във Facebook и в групи, свързани с темата на петицията Ви.
  • Свържете се с приятелите си
    1. Напишете съобщение, в което обяснявате защо сте подписали тази петиция, защото хората са по-склонни да я подпишат, ако разберат колко важна е темата.
    2. Копирайте и поставете уеб адреса на петицията във вашето съобщение.
    3. Изпратете съобщението чрез имейл, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram и LinkedIn.