Оставка на Валери Симеонов

Свържете се с автора на петицията

Срок на петицията и следващи стъпки

2017-05-25 12:28:09

Благодаря на всички, включили се в петицията и/или препоръчали я на приятелите си и по този начин заявили своята позиция против неприемливия хумор на г-н Симеонов и поискали от него да поеме отговорност за своето уронващо престижа на държавността изказване, както и за цялостното му поведение, несъответстващо на общочовешките и европейски ценности.

Уведомявам ви, че петицията ще остане отворена днес до края на деня, след което ще бъде затворена и подписи повече няма да могат да бъдат събирани от този линк.

Започнах петицията, водена от личното си възмущение от думите и поведението на г-н Симеонов и ръководена от вярването си, че това възмущение не трябва да остане само в социалните мрежи или в личните ни разговори.

Не съм юрист и не съм сигурна в юридическата стойност на тази петиция. Няма да крия, че се надявах тя да бъде подкрепена от повече хора. Към момента имаме 308 подиси и 899 споделяния. Струва ми се странна голямата разлика между броя на споделянията и броя на реалните подписи и подадох сигнал към администратора на сайта, но още нямам отговор. Възможно е по технически причини някои от подписите да не са били записани, което е жалко, но за момента е извън моята компетентност да разследвам или променя. Без значение на това, благодарна съм на всеки един от тези 308 души, които подкрепиха искането за оставка.

Намерението ми е да разпечатам петицията, списъка с подписите и с придружаващо писмо, разясняващо исканията ни, да го изпратя лично до г-н Симеонов, както и до г-н Бойко Борисов, който би могъл да поиска реално оставката на г-н Симеонов. Съзнавам, че вероятността това да се случи е нищожна, но вярвяам, че всяко менние и всеки граждански акт на заявявяане на позиция е от значение. Разбира се, ще ви държа в течение на всяко развитие или отговор.

Днес стана ясно, че Министерският съвет е решил Валери Симеонов да бъде председател на Националния съвет по етническите и интеграционните въпроси. Това е поредно скандално решение и показва, че чуваемостта между гражданите и властта на практика не съществува. Затова и петиции като нашата трябва да получат гласност.

Ако някой от вас, особено от юристите или хората с повече опит във воденето на такъв диалог между гражданите и държавние институции, желае и има възможност да ми окаже съдействие, ще съм изключително благодарна.  

Благодаря ви!

С уважение,

Дарина Кало


Darina Kalo

Промяна на заглавието на петицията

2017-05-19 10:08:20

Заглавието на петицията е променено от "Незабавна оставка на Валери Симеонов" на "Оставка на Валери Симеонов" по съвет на един от участниците в петицията. Вярвам, че това не променя смисъла и посланието и не накърнява дадената от вас подкрепа. Ако имате възражения и/или предложения, ще се радвам да ги обсъдим и да подобрим посланието, което отправяме.

Много от вас добавят в коментарите към подписа си, че искането за оставка не е само по повод неприемливите коментари за Бухенвалд, но за цялостното поведение и поредицата от скандални изказвания и прояви на г-н Симеонов, както и позицията му относно изборните права на българите в чужбина. Всичи тези коментари ще бъдат разгледани и ще се постарая да ги включа по подходящ начин в текста на петицията.

Ако имате други предложения относно текста, но най-вече правилното адресиране на петицията, така че да получи по-добър отзвук и да даде гласност на позицията на подписалите се, ще съм благодарна да споделите.

С поздрав,

Дарина Кало


Darina Kalo



Споделете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи

Как да популяризираме една петиция?

  • Споделете петицията на стената си във Facebook и в групи, свързани с темата на петицията Ви.
  • Свържете се с приятелите си
    1. Напишете съобщение, в което обяснявате защо сте подписали тази петиция, защото хората са по-склонни да я подпишат, ако разберат колко важна е темата.
    2. Копирайте и поставете уеб адреса на петицията във вашето съобщение.
    3. Изпратете съобщението чрез имейл, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram и LinkedIn.