Против застрояване на парк Въртопо

Свържете се с автора на петицията

Да запазим "Въртопо" и зелените клинове от Витоша

2019-10-25 10:59:57

Благодаря Ви, че се включихте в искането за запазване целостта на парк Въртопо от застрояване.

След внасянето на нашата подписка започна изработване на цялостен подробен устройствен план на парка, но това няма да спаси 1/5та от територията на парк Въртопо, която в момента е отредена за застрояване. Това може да стане само с изменения в Общия устройствен план.

Формулирах конкретни искания за запазване на парковете, междублоковите пространства и ограничаване местата за небостъргачи, които можете да видите тук: www.peticiq.com/oup

Като общински съветник се боря именно за това. Съхраняването на парк Въртопо е важно и защото той е един от зелените клинове на София, които осигуряват навлизането на свеж въздух от Витоша.

Parkove_kakvo_da_napravim_smaller.jpg

 

Значителни части от Южния парк са отредени за застрояване - особено от двете страни на входа откъм "Козяк", откъм вече откъснатия от парка нов квартал ж.г. Южен парк и ъгъла на ул. Бяла Черква с "Петко Тодоров".

65 дка гори, исторически част от Борисовата градина са отредени за офисно и жилищно строителство, прекъсвайки зеления клин от Витоша - зад болница Токуда. Идеята на сегашното управление е на това място да се създаде нов квартал за 20000 души. Софияленд също от зона за спорт и атракции и преотредена за офиси и жилища.

Близо 15 дка от изградената част на Северен парк - зад 24 Поликлиника и колелото на автобус 86 също са отредени за застрояване и трябва да се преотредят за озеленяване в подробния и общия устройствени планове.

Значителни части от разширенията на Западен, Северен, Южен парк и Борисовата градина са отредени за застрояване, както и неизградените паркове около Младост: Източен парк и Въртопо. Това са "зелените клинове" от Витоша и от западна посока и е важно да не се допуска тяхното компрометиране.

 

Заедно успяхме да запазим и 6 междублокови пространства в Младост, които са вече общинска собственост. За много други спряхме опитите за застрояванет, включително в ж.к. Западен парк, Мусагеница, Овча Купел...

Преборихме се за спиране на небостъргача Златен век в Лозенец, а съдът отмени 80-метровата сграда на мястото на магазин Мартинели в Борово. За още много други места трябват изменения в общия устройствен план, за да се въведе таван на височината.

Заедно можем да се преборим за една по-зелена София със съхранени "зелени клинове" от Витоша.

 

Можете да ме подкрепите в неделя с №67 в бюлетината (квадратчето в ляво), преференция - 102 - кръгчето в дясно.

Така или иначе, борбата ни продължава!

Войслав Тодоров - общински съветник, София


Войслав ТодоровСподелете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи

Как да популяризираме една петиция?

  • Споделете петицията на стената си във Facebook и в групи, свързани с темата на петицията Ви.
  • Свържете се с приятелите си
    1. Напишете съобщение, в което обяснявате защо сте подписали тази петиция, защото хората са по-склонни да я подпишат, ако разберат колко важна е темата.
    2. Копирайте и поставете уеб адреса на петицията във вашето съобщение.
    3. Изпратете съобщението чрез имейл, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram и LinkedIn.Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...