Заедно да създадем спасителен център за диви животни в София

ДА ПОМОГНЕМ ЗА СЪЗДАВАНЕТО НА СПАСИТЕЛЕН ЦЕНТЪР ЗА ДИВИ ЖИВОТНИ В СОФИЯ

ДА ПОМОГНЕМ ЗА СПАСЯВАНЕТО НА ЕДНА МНОГО ВАЖНА ЧАСТ ОТ ПРИРОДАТА И НАШИЯТ ЖИВОТ!

Птици, бозайници, цветя и насекоми... ежегодно от Земята изчезват завинаги по няколко десетки вида от тях. За повечето  от изчезващите видове причината сме ние хората с човешките си дейности, осъществяването на които в много случаи изключва хармония с природните елементи. Понякога забравяме, че освен нас на Земята има още много видове живи същества, които имат същото право на живот като нас хората. Забравяме и че ако те изчезнат, за човека ще стане невъзможно оцеляването.

Фондация „Дивите Животни” и хората, повярвали в нейната дейност, сме си поставили за цел да създадем спасителен център за диви животни в София. Столицата ни е градът с най-голямо население в България, най-голям трафик на коли, най-развити инфраструктура, индустрия, строителство.. Столицата ни се характеризира и с най-много пострадали от човешката дейност диви животни.

За първата година от своето съществуване Фондация „Дивите Животни” с помощта на ветеринарна клиника „Добро хрумване” и много доброволци и съмишленици се е погрижила за над 600 диви животни в беда от всички видове - птици, бозайници и влечуги. За да продължи да работи с по-големи мащаби, да разширява своите образователни дейности, да въвлича доброволци в грижата за пострадалите диви животни, да изпълнява своята мисия и изпълни своите и на много други хора мечти, е наложително да се върви в посоката изграждане на спасителен център.

За да се случи всичко това, се нуждаем от Вашата помощ. Нека заедно поискаме и убедим институциите в необходимостта от създаването на спасителен център за диви животни в София.

 

В България засега има само един спасителен център, този в Стара Загора. Там се приемат само ограничен откъм видове брой защитени животни, само и единствено птици. Това е безкрайно недостатъчно за цялата територия на страната.

 

 

Призоваваме хората на България да ни подкрепят в усилията ни да  спасим разнообразието на нашата природа!

 

*Моля, в случай, че не сте потвърдили подписа си на петицията, направете го чрез имейла, с който сте се регистрирали.

Благодарим на всички, които ни подкрепят!