Заедно да създадем спасителен център за диви животни в София

ДА ПОМОГНЕМ ЗА СЪЗДАВАНЕТО НА СПАСИТЕЛЕН ЦЕНТЪР ЗА ДИВИ ЖИВОТНИ В СОФИЯ

ДА ПОМОГНЕМ ЗА СПАСЯВАНЕТО НА ЕДНА МНОГО ВАЖНА ЧАСТ ОТ ПРИРОДАТА И НАШИЯТ ЖИВОТ!

Птици, бозайници, цветя и насекоми... ежегодно от Земята изчезват завинаги по няколко десетки вида от тях. За повечето  от изчезващите видове причината сме ние хората с човешките си дейности, осъществяването на които в много случаи изключва хармония с природните елементи. Понякога забравяме, че освен нас на Земята има още много видове живи същества, които имат същото право на живот като нас хората. Забравяме и че ако те изчезнат, за човека ще стане невъзможно оцеляването.

Фондация „Дивите Животни” и хората, повярвали в нейната дейност, сме си поставили за цел да създадем спасителен център за диви животни в София. Столицата ни е градът с най-голямо население в България, най-голям трафик на коли, най-развити инфраструктура, индустрия, строителство.. Столицата ни се характеризира и с най-много пострадали от човешката дейност диви животни.

За първата година от своето съществуване Фондация „Дивите Животни” с помощта на ветеринарна клиника „Добро хрумване” и много доброволци и съмишленици се е погрижила за над 600 диви животни в беда от всички видове - птици, бозайници и влечуги. За да продължи да работи с по-големи мащаби, да разширява своите образователни дейности, да въвлича доброволци в грижата за пострадалите диви животни, да изпълнява своята мисия и изпълни своите и на много други хора мечти, е наложително да се върви в посоката изграждане на спасителен център.

За да се случи всичко това, се нуждаем от Вашата помощ. Нека заедно поискаме и убедим институциите в необходимостта от създаването на спасителен център за диви животни в София.

В България засега има само един спасителен център, този в Стара Загора. Там се приемат само ограничен откъм видове брой защитени животни, само и единствено птици. Това е безкрайно недостатъчно за цялата територия на страната.

Призоваваме хората на България да ни подкрепят в усилията ни да  спасим разнообразието на нашата природа!

*Моля, в случай, че не сте потвърдили подписа си на петицията, направете го чрез имейла, с който сте се регистрирали.

Благодарим на всички, които ни подкрепят!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван на нашия сайт. Въпреки това, авторът на петицията ще вижда цялата информация, която ще предоставите в този формуляр.

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. Моля, вижте входящата кутия (и спам папката).