Снемане на имунитета на Волен Сидеров и подаване на оставка

До: Главния прокурор на РБ България Г-н Сотир Цацаров

Копие до: Председателя на Народното събрание на Р България Г-н Михаил Миков

Копие до: Г-н Волен Сидеров, председател на Комисията за конфликт на интереси в 42-рото Народно събрание

По повод поредното произволие на г-н Волен Сидеров над граждани и над полицай, нанасянето на удари и на обиди, както и на наличните показания на свидетели, призоваваме Главния Прокурор да конкретизира извършителя в образуваното досъдебно производство и да направи необходимите стъпки да подведе под съдебна отговорност г-н Волен Сидеров, председател на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси.

Призоваваме също така да бъдат предприети и необходимите действия и към съучаствалите депутати, а именно г-жа  Деница Гаджева и г-н Десислав Чуколов, както и към останалите присъствали народни представители.

За нас изискването от страна на г-н Волен Сидеров и от останалите депутати към гражданите да се легитимират и отправянето на обиди, е злоупотреба със служебното им положение и възползване от институционално влияние. Това е и признак, за това че последните се възприемат за безнаказани, което също е злоупотреба с положението им на народни представители. Призоваваме Главния прокурор да разследва г-н Сидеров и за злоупотреба с влияние и със служебно положение.

За нас държането на народен представител, който заплашва, обижда и нанася побой е несъвместимо с качествата на един Народен представител в българския парламент. Още повече, че г-н Волен Сидеров не веднъж е нанасял обиди към длъжностни лица и към граждани, както и злоупотребява със служебно положение. Един от последните примери е пътуването на Парламентарната група в Атака в Куба.

В качеството ни на граждани, избиратели, данъкоплатци и работодатели на народните представители, на основание на чл. 72, ал. 1,  т.2 от Конституцията, изискваме Волен Сидеров да подаде оставка пред Народното събрание като народен представител.

 

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Граждани да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook