Снемане на имунитета на Волен Сидеров и подаване на оставка

До: Главния прокурор на РБ България Г-н Сотир Цацаров

Копие до: Председателя на Народното събрание на Р България Г-н Михаил Миков

Копие до: Г-н Волен Сидеров, председател на Комисията за конфликт на интереси в 42-рото Народно събрание

По повод поредното произволие на г-н Волен Сидеров над граждани и над полицай, нанасянето на удари и на обиди, както и на наличните показания на свидетели, призоваваме Главния Прокурор да конкретизира извършителя в образуваното досъдебно производство и да направи необходимите стъпки да подведе под съдебна отговорност г-н Волен Сидеров, председател на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси.

Призоваваме също така да бъдат предприети и необходимите действия и към съучаствалите депутати, а именно г-жа  Деница Гаджева и г-н Десислав Чуколов, както и към останалите присъствали народни представители.

За нас изискването от страна на г-н Волен Сидеров и от останалите депутати към гражданите да се легитимират и отправянето на обиди, е злоупотреба със служебното им положение и възползване от институционално влияние. Това е и признак, за това че последните се възприемат за безнаказани, което също е злоупотреба с положението им на народни представители. Призоваваме Главния прокурор да разследва г-н Сидеров и за злоупотреба с влияние и със служебно положение.

За нас държането на народен представител, който заплашва, обижда и нанася побой е несъвместимо с качествата на един Народен представител в българския парламент. Още повече, че г-н Волен Сидеров не веднъж е нанасял обиди към длъжностни лица и към граждани, както и злоупотребява със служебно положение. Един от последните примери е пътуването на Парламентарната група в Атака в Куба.

В качеството ни на граждани, избиратели, данъкоплатци и работодатели на народните представители, на основание на чл. 72, ал. 1,  т.2 от Конституцията, изискваме Волен Сидеров да подаде оставка пред Народното събрание като народен представител.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван на нашия сайт. Въпреки това, авторът на петицията ще вижда цялата информация, която ще предоставите в този формуляр.

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. Моля, вижте входящата кутия (и спам папката).