Варненци, това засяга всички нас! Петиция против свръхзастрояването на мястото на изба "Димят". Нашият глас е важен сега!

Намерение за изграждане на сграда с три тела на 11, 14 и 17 етажа е изразил собственикът на имота, където се намираше изба „Димят“, на ул. „Константин Фотинов“ 2 (ПИ 10135.2560.418).

Инвестиционното предложение се процедира като Комплексен проект за инвестиционна инициатива за изменение на урегулирания поземлен имот „за обществено обслужване“ в УПИ за „смесено предназначение“.

Както винаги тези действия се извършват с минимална гласност за да ни поставят пред свършен факт.

Защо Община Варна разрешава смяна на статута на имота?!

Това място трябва да бъде използвано за обществени цели и да обслужва квартала, Двореца на спорта и културата, близките училища и Морската градина.

Съобщение от Община Варна

Обявление от Община Варна

Повече информация и история

Общ устройствен план на Община Варна

Общината раздава разрешителни за големи строежи, върху терени необходими за градската ифраструктура, на строителни предприемачи за частна печалба в целия град и не се интересува от нуждите на гражданите.

Нека да не допускаме да надделее личната изгода над обществения интерес.

Българи, бъдете активни. Обединението прави силата! Гласувайте срещу узаконяване на беззаконието и разпространете петицията до близки и познати.

Гласуваме за спиране на този проект и запазване на начина на ползване на този поземлен имот за „обществено обслужване“ както е предвиден в общия устройствен план на град Варна.

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Боян Богданов да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...